Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!


Το Σάββατο,που μας πέρασε,η φθινοπωρινή καταιγίδα που χτύπησε την Εύβοια,είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν τόνοι λάσπης από τα γύρω καμμένα βουνά στις παραθαλάσσιες περιοχές των Βασιλικών,με αποτέλεσμα 500 σπίτια να υποστούν σοβαρές ζημιές και αυτοκίνητα να βρεθούν στη θάλασσα.
Σε τηλεοπτικό σταθμό,ο ρεπόρτερ έδειξε σπίτια,που είχαν χτιστεί αυθαίρετα πάνω στην εκβολή ποταμού,του οποίου είχαν στενέψει το στόμιο,για να βολευτούν όλοι οι νεοέλληνες.
Και ρωτάει ο αδαής τον τύπο,που έχτισε αυθαίρετα στην όχθη του ποταμού,΄΄εάν χτίζεις παράνομα σε εκβολή ποταμού με τα γύρω βουνά καμμένα δεν περιμένεις,ότι κάποια στιγμή θα πνιγείς΄΄?
Και εσύ νεοελληνικό κράτος,τι κάνεις για να αποτρέψεις,όλο αυτό το πλήθος να χτίζει παράνομα και μετά να πνίγεται?
Και τι κάνεις για να εμποδίσεις το κάψιμο και την ερημοποίηση των βουνών,που πλέον αποτελούν ΄΄τσουλήθρες΄΄ χειμάρων προς τις παράκτιες περιοχές?
Τα χειρότερα ακόμα δεν τα έχουμε δει.
Σκέφτομαι τη μέρα,που το νερό θα κατέβει από την καμμένη Πεντέλη και τη ΒΑ Αττική,στον Άγιο Στέφανο,στο Γραμματικό,στην Πεντέλη.
Και τότε θα έχουμε τα δράματα των ιδιοκτητών σπιτιών,πάνω σε μπαζομένα ρέματα,σε όχθες χειμάρων και του ανύπαρκτου κράτους,που θα στέλνει τους εκσκαφείς και την πυροσβεστική,για να σώσει τους κατοίκους,που το ίδιο επέτρεψε να χτίσουν,όπου τους κατέβαινε.