Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009
Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ....
Φωτογραφία από το σημερινό ΒΗΜΑ
Αυτή είναι η εικόνα,που αντίκρυσε από το υπουργικό γραφείο ο νέος υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.Ο προηγούμενος υπουργός τα πήρε όλα κι έφυγε.
Στο Υπ.Παιδείας είχανε κόψει και τη σύνδεση στο διαδίκτυο!
Αυτή τελικά ήταν η επανίδρυση του κράτους,που επαγγέλθηκε ο Καραμανλής το 2004?
Η γενική κοπάνα και η στρατηγική του κράτους-μαγαζιού?
Δεν υπάρχει συνέχεια στο κράτος?
Και ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει να διατάξει έρευνα για το ποιος έσβησε τα ηλεκτρονικά αρχεία και ποιος βούτηξε τα έγγραφα?
Αυτούς τους ανθρώπους είχε επιλέξει ο Καραμανλής για υπουργούς?
Και για να μην είμαστε άδικοι και οι Πασόκοι το 2004,είχαν προχωρήσει στο ίδιο άδειασμα των υπουργείων.
Αλλά κάποτε αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει,γιατί αυτοί που την πληρώνουν τελικά από το μπάχαλο και την ανοργανωσιά του Δημοσίου είμαστε εμείς
Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ YORGOS.
To μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο του Παπανδρέου μόλις άρχισε.
Ο νεότευκτος πρωθυπουργός,αποφάσισε εν μία νυκτί να καταργήσει τα Υπουργεία Μακεδόνιας-Θράκης και Αιγαίου.
Υπουργεία,που ο πατέρας του δημιούργησε,διότι πολύ απλά είναι οι περιοχές της χώρας,που διεκδικούνται και αμφισβητούνται από γειτονικά κράτη.
Ο Ανδρέας Παπανδρεόυ,ο μεγαλύτερος ίσως πατριώτης και κοινωνικός μεταρρυθμιστής των τελευταίων 50 ετών,ασχέτως με τα λάθη του και τις παραλείψεις του,θέλησε με αυτόν τον τρόπο,να δώσει μία περαιτέρω προσοχή σε αυτές τις περιοχές.
Επίσης επειδή διέβλεπε τον κίνδυνο,να εισέλθει στη Βουλή ΄΄τουρκικό΄΄ κόμμα έβαλε το 1993 το πλαφόν του 3%,ώστε να κόψει το χαβά στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.
Όμως ο Yorgos(από δω και στο εξής ο Παπανδρέου θα αναφέρεται ως Yorgos,όπως τον έγραψε στο πρωτοσέλιδο η Hurryet επιχαίροντας για την εκλογή του και όχι Γιωργάκης γιατί είναι υποτιμητικό για ΄΄τέτοιον ηγέτη΄΄ ούτε Jeffry,όπως τον έλεγαν στην Αμερική γιατί το Jeffry βγαίνει από το Joseph κι όχι από το Γιώργος...),ξεκινώντας από την πρώτη ημέρα τη πολιτική εθνικής μειοδοσίας,κατήργησε τα συγκεκριμένα υπουργεία.
Παράλληλα τοποθέτησε στη θέση του Υπουργού Παιδείας την Άννα Διαμαντοπούλου,που πριν από 1 χρόνο,πρότεινε να γίνει δεύτερη επίσημη γλώσσα του κράτους η αγγλική και τα δημόσια έγγραφα να αναγράφονται και στα αγγλικά.
Οι αλλαγές,που θα αποπειραθεί να φέρει η κυρά-Άννα στην Παιδεία κατόπιν εντολής του Yorgos,μπροστά στο ΄΄συνωστισμό΄΄ της Ρεπούση,θα είναι πολύ μεγαλύτερες.
Ίσως ήλθε η ώρα τα ελληνόπουλα,να μαθαίνουν στο σχολείο,ότι οι Έλληνες είναι κατακτητές της Μακεδονίας-Θράκης-Ηπείρου,ότι καταπιέζουν ΄΄μειονότητες΄΄,ότι με τους Οθωμανούς δεν περνάγαμε κι άσχημα...
Το χτύπημα σε ένα Έθνος,πρώτα απ΄όλα γίνεται στην Παιδεία και την Ιστορία του.
Γιατί πολύ απλά,οι δύο αυτοί τομείς διαμορφώνουν συνειδήσεις.
Όταν ΄΄στεγνώσεις΄΄ τους Έλληνες από την εθνική τους συνείδηση,τότε,πολύ εύκολα θα τους κάνεις να δεχθούν και την αυτονόμηση της Θράκης και τη συνδιαχείρηση στο Αιγαίο και γιατί όχι ΄΄να δωθούν και κάποια νησιά για να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδυα΄΄...
Ταυτόχρονα το Yorgos,υλοποιώντας την ατζέντα των αφεντικών του,όπως έχει προαναγγείλει είναι έτοιμο,να μοιράσει εκατοντάδες χιλιάδες νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στους Ασιάτες,Αφρικανούς,Αλβανούς,Ανατολικοευρωπαίους,που ζουν στην Πατρίδα μας,καθιστώντας την Ελλάδα ένα πολυεθνικό αχταρμά,που οι Έλληνες θα αποτελούν το 50-60% του συνολικού πληθυσμού,έχοντας φυσικά και το 50-60% του ελέγχου της χώρας και του 50-60& της εθνικής κυριαρχίας.
Όλο αυτό το μπουλούκι φυσικά θα αποκτήσει και πολιτικά δικαιώματα,ώστε στο κοινοβούλιο να μην ενδιαφέρομαστε πλέον πόσες έδρες θα βγάλει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ,αλλά πόσες έδρες θα βγάλουν οι Αλβανοί,πόσοι Ασιάτες θα εκλεγούν κτλ...
Aς καταλάβουμε όλοι ότι το ζήτημα δεν είναι αν το Yorgos θα μειώσει έστω και λίγο το δημόσιο χρέος ή αν δώσει αύξηση 0,8% στους δημοσίους υπαλλήλους.
Ακόμα και να είσαι κονομημένος-που δεν θα είσαι-,ακόμα κι αν φτάνεις στη Σαλονίκη σε 3 ώρες-που δεν θα φτάνεις-εάν δεν έχεις Πατρίδα,γιατί αυτή θα έχει καταληφθεί από εκατομμύρια μουσουλμάνους και άλλους ξένους,αργά ή γρήγορα θα γίνεις εσύ ο ξένος στην ίδια σου την Πατρίδα.
Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει και να μπαίνουμε στο ψευτοδίλλημα λαθραίοι-νόμιμοι-ημινόμιμοι-ημιλαθραίοι αλλοδάποι εντός της χώρας.Αυτό,που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ?
Τι να το κάνω αν το 50% των κατοίκων της Πατρίδας μου είναι αλλοδαποί με κρατικά χαρτιά παραμονής στη χώρα και ίσως και ελληνικές ταυτότητες,αφού πλέον ο ελληνικός χαρακτήρας του κράτους δεν θα υφίσταται.
Η Ελλάδα δεν είναι μια μεταφυσική κατάσταση,όπως κάποιοι πιστεύουν,που πάντα θα τα καταφέρνει και θα επιβιώνει.
Εάν αποδομηθεί στην Ιστορία,στη Γλώσσα και στην πληθυσμιακή σύνθεση τότε το μόνο,που θα θυμίζει ότι το κράτος είναι ελληνικό,θα είναι οι σφραγίδες των υπουργείων.
Και ερχόμαστε στο ερώτημα.Τι πρέπει να γίνει?
Το Έθνος,πάνω στην απελπισία του,στην απόγνωση για την οικονομική του κατάσταση και με συμμέτοχο τα πουλημένα ΜΜΕ,αποφάσισε ως εναλλακτική λύση να εκλέξει στην εξουσία,τον άνθρωπο-ας το πούμε κομψά- με το λιγότερο πατριωτισμό από δημιουργίας του νεοελληνικού κράτους(τον συναγωνίζεται μόνο ο Τσολάκογλου).
Όταν το Κράτος,που είναι απλώς ένα νομικό δημιούργημα,που ανέκαθεν είχε ως σκοπό την προστασία και τη συνέχεια του Έθνους,έχει ως στρατηγικό στόχο την συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας και τον αφελληνισμό της ελληνικής επικράτειας,τότε το ίδιο το Έθνος,πρέπει να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.
Και εννοώ με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο.
Εάν δεν το έχετε καταλάβει το ζήτημα δεν είναι αν είστε αριστεροί,δεξιοί,κεντρώοι,εκσυγχρονιστές,κεντροαριστεροί και πάει λέγοντας.
Το ζήτημα είναι αν σε 10 χρόνια θα έχετε Πατρίδα,για να αναπτύσσετε τις ιδεολογίες σας.
Και οι στιγμές είναι ιστορικές.Γιατί πλέον ο εχθρός δεν είναι μόνο εκτός των τειχών αλλά κυρίως εντός.
Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009
Η ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΕΑΛΩ...
Μετά το χαστούκι,που έλαβε η κυβέρνηση από τον κόσμο για την οικονομική της πολιτική,τα σκάνδαλα,την αλαζονεία και την αμετροέπεια των στελεχών της,άνοξαν οι ασκοί του Αιόλου στον πρώην κυβερνόν κόμμα.
Και τίθεται το ερώτημα.
Υπάρχει όντως δαχτυλίδι διαδοχής από τον Καραμανλή στο Μητσοτακέικο?
Και αν δεν υπάρχει,πώς θα αντιδράσει το Μητσοτακέικο.
Η άποψη του γράφοντος είναι ότι δεν υπάρχει δαχτυλίδι διαδοχής.
Και αυτό γιατί η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ,δεν θέλει επ΄ουδενί το κόμμα να περάσει στα χέρια των Μητσοτάκιδων.
Έστω κι αν ο Καραμανλής παρασκηνιακά,για να μην υπάρξει σφαγή των νηπίων εντός της ΝΔ,επιθυμεί με κρύα καρδιά τη μετάβαση στην ηγεσία Μπακογιάννη.
Και δεν είναι μόνο οι παλαιοί πολιτικοί λογαριασμοί,που χωρίζουν τα δύο στρατόπεδα.
Συγκρούονται τα κύρια ιδεολογικά ρεύματα της ΝΔ,που ήταν ανέκαθεν η λαική Δεξιά των Καραμανλήδων,που υποστήριζε μεν την ελεύθερη οικονομία με όρους όμως κοινωνικής συνοχής και επίκλησης πατριωτικών θέσεων έστω και ρητορικώς με τη φιλελεύθερη πτέρυγα των Μητσοτάκηδων,που εξυμνεί τον νεοφιλευθερισμό ως κυριάρχη ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση,με ελάχιστα ψίγματα κοινωνικής ευαισθησίας και διάθεση άρον άρον κλεισίματος των εθνικών θεμάτων.
Το πρόβλημα της λαικής δεξιάς,είναι ότι αυτός,που φαίνεται ότι θα την πάρει στις πλάτες του,είναι ο πρώην ΄΄αποστάτης΄΄,ο Αντώνης Σαμαράς.
Θα δούμε λοιπόν τη Μητσοτακική πτέρυγα,να κατηγορεί τον υποψήφιο αρχηγό,ότι θέλει να ηγηθεί της παράταξης,που έριξε από την εξουσία το 1993.
Και μη γελιόμαστε.Όσο και να θέλουν να εμφανίζονται ως βελτιωμένες οι σχέσεις Σαμαρά-Μητσοτάκιδων,τις δύο πλευρές τις χωρίζει πολιτική άβυσσος.
Η πιθανή άνοδος στην ηγεσία της ΝΔ της Ν.Μπακογιάννη θα σηματοδοτήσει μία στροφή της ΝΔ στο πολιτικό κέντρο,με ευθείες αναφορές στο νεοφιλευθερισμό ως κυρίαρχο οικονομικό μοντέλο και μία σαφή ενδοτικότητα στα εθνικά ζητήματα.
Η ΝΔ θα χάσει επομένως,μεγάλη μάζα ψηφοφόρων της προς το ΛΑΟΣ,κυρίως εκείνων,που χαρακτηρίζουν εαυτούς Δεξιούς και δεν θέλουν να δουν τη Ντόρα ούτε ζωγραφιστή.
Από την άλλη πλευρά η πιθανή εκλογή του Σαμαρά,θα συντελέσει στην επαναφορά στη ΝΔ,ψηφοφόρων που πήγαν προς το ΛΑΟΣ και κάποιων δυσαρεστημένων δεξιών,που απογοητεύθηκαν από τη διακυβέρνηση Καραμανλή.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.
Και να μην συγκρίνουμε την τωρινή κατάσταση της ΝΔ με εκείνη του ΠΑΣΟΚ του 2007,γιατί τότε το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει μόνο με 3,5 μονάδες και λίγους μήνες μετά άρχισε να βλέπει πάλι την προοπτική εξούσίας,που ξαναένωσε όλες τις φατρίες,για τους γνωστούς λόγους,που πάντα τα στελέχη του Κινήματος ενώνονται,όταν βλέπουν, ότι ξαναπιάνουν τις κρατικές καρέκλες.
Η ΝΔ με το 33%,έχει πολύ δρόμο μπροστά της,για να ξαναμαζέψει τον κόσμο της,που δεν μεταπήδησε στο κοντινό ΛΑΟΣ,αλλά ψήφισε μαζικά ΠΑΣΟΚ,με διάθεση τιμωρίας της παράταξής τους.
Προσωπικά διαβλέπω,ότι πιθανή εκλογή Σαμαρά,ίσως θα σημάνει και την αναμόρφωση του κεντροδεξίου χώρου,με το ΛΑΟΣ να μην μπορεί να τραβηχτεί ακόμα δεξιότερα στον πολιτικό χάρτη,ώστε να γίνει διακριτός ο ρόλος του και στο τέλος να εξαναγκασθεί ο Καρατζαφέρης,να συμπράξει έστω και σε μία μορφή ενιαίαου κεντροδεξίου συνασπισμου με τη ΝΔ.
Ενώ αντίθετα η άνοδος της Ντόρας στην ηγεσία της ΝΔ,θα επιφέρει αναστάτωση και διαμάχες με την καραμανλική πτέρυγα,λόγω των ΄΄απλωτών΄΄στο Κέντρο,που θα κάνει η νέα αρχηγός,με την ελπίδα να κερδίσει κόσμο,που τώρα ψήφισε ΠΑΣΟΚ και στο τέλος θα δημιουργήσει μεγάλη σύγχιση στον κόσμο της ΝΔ,λόγω της ταύτισης,που θα διαπιστωθεί με τις θέσεις του Γ.Παπανδρέου,ώστε όσοι ψήφισαν τώρα ΠΑΣΟΚ,να πουν΄΄αφού τα ίδια λέει και η Ντόρα γιατί να ξαναλάξουμε΄΄ και όσους θα θεωρήσουν πολύ νεοφιλεύθερη και ΄΄εθνικώς μετριοπαθή΄΄ τη στρατηγική της Ντόρας να ενδυναμώσουν κι άλλο το ΛΑΟΣ.
Ίδωμεν...Πάντως τα εσωτερικά των κομμάτων έστω κι αν τα βλέπεις σαν παρατηρητής,έχουν πάντα ενδιαφέρον.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)