Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

ΤΕΛΙΚΑ Η ΓΡΙΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ?


Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες τις εξελίξεις με την γρίπη Α,δεν ξέρεις τι να πιστέψεις.
Στην αρχή το Υπ.Υγείας διαβεβαίωνε τους πολίτες,ότι αρκεί να πλένεις συχνά τα χέρια σου και να αερίζεις το σπίτι κι όλα θα πάνε καλά.
Μετά άρχισαν να λένε να αποφεύγει ο κόσμος τα μέρη συνωστισμού.
Το πρωί άκουγα τον υπεύθυνο του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ραδιόφωνο,ο οποίος είπε,ότι δεν θα ταξίδευε ο ίδιος αυτή την εποχή πουθενά στο εξωτερικό.
Από την άλλη οι Βρετανοί,δίνουν οδηγίες σε εγκύους και θεωρούν βέβαιο,ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία,γιατί η επιδημία θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Ένα απλό ερώτημα στους ιθύνοντες του Υπ.Υγείας.
Αφού ρε μάγκες λέτε,ότι ο νέος ιός είναι λιγότερο επικίνδυνος-σχετικά με τη θνησιμότητα-από την εποχική γρίπη,τότε γιατί παραγγέλνετε 8 εκ. εμβόλια από τις φαρμακευτικές?
Και έχετε δει καμιά εποχική γρίπη να έχει σε 15 μέρες ,400 νεκρούς παγκοσμίως?
Τελικά επιχειρείται μία επιχείρηση ύπνωσης του κόσμου,λόγω θερινών διακοπών,ώστε να κινηθεί η τουριστική βιομηχανία,αδιαφορώντας για τις συνέπεις εξάπλωσης του ιού ή όπως έλεγε και ένας ινστρούκτορας γιατρός σε κανάλι΄΄θα επιθυμούσα να προσβληθώ από τη νέα γρίπη παρά από την εποχική?΄΄

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009

LIVE YOUR MYTH IN ATHENS...


Σάββατο βράδυ κατά τις 21.00 ξεκινάω για βόλτα στον Κεραμικό.
Μετά από κανά 20λέπτο βρίσκομαι στο υπέροχο κέντρο της πόλης,που θυμίζει περισσότερο λαική αγορά της Καμπούλ,με τους πραματευτάδες να πουλάνε από τραπεζομάντηλα μέχρι πρέζα.
Στρίβω στο στενό Πειραιώς και Μενάνδρου,όπου ο δρόμος είναι διάσπαρτος με σπασμένα μπουκάλια,σημάδια από τη μάχη που προηγήθηκε μεταξύ των ΄΄΄πολυπολιτισμικών΄΄ του Τσίπρα,που δίνουν στην πόλη ένα άρωμα Ισλαμαμπάντ,που τόσο χρειάζεται...
Γωνία Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως,ένα λεφούσι από Πακιστανούς πλακώνεται στις μπουνιές,για το ποιος θα έχει τον έλεγχο του φαναριού.Αμέσως καταφθάνει ένας Πακιστανός,που δίνει τέλος στην παρεξήγηση των ομοεθνών του και κανονίζει το ποιος θα καθαρίσει τα τζάμια στο φανάρι...Η μαφία της μαλαστούπας.
Αποφασίζουμε να κάνουμε μία βόλτα στον ΄΄ανανεωμένο Κεραμεικό΄΄.
Με μεγάλη έκπληξη ανακαλύπτω,ότι η πολυδιαφησμένη ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας,έχει μετατραπεί σε ένα μπάχαλο,από δεκάδες μπαρ,που αν δεν παίζουν μουσική κάτω από 100 ντεσιμπέλ στενοχωριούνται.
Στο δρόμο δεκάδες πιτσιρίκια με τις μπύρες στο χέρι-αλήθεια η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε ανήλικους που πήγε?-,περιφερόμενοι Αλβανοί με ντύσιμο Γαρδέλη δεκαετίας 80,ενώ την εμφάνιση τους κάνουν και αρκετοί ΄Αγγλοι τουρίστες,οι μισοί τύφλα,που πήραν χαμπάρι ότι στον Κεραμεικό,γίνεται το νέο μπάχαλο της Αθήνας.
Μετά από τη Σαββατιάτικη βόλτα στον ΄΄ενοποιημένο αρχαιολογικό χώρο΄΄ του Ισλαμαμπάντ και του Λαγανά της Αθήνας,αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τον μεταρρυθμιστή Δήμαρχο Νικήτα,γιατί σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να μετατρέψει έναν ιστορικό χώρο της Αθήνας-που από κάτω βρίσκεται το αρχαίο σήμα(νεκροταφείο της Αθήνας)-,από ΄΄ενοποιημένο αρχαιολογικό χώρο- σε υπαίθριο μπουρδέλο.
Συγχωρήστε με,στα μπουρδέλα υπάρχει και κάποια τάξη.