Παρασκευή, 8 Μαΐου 2009

ΓΙΩΤΑ ΓΙΩΤΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ!


Όλοι θα θυμόμαστε από τη στρατιωτική μας θητεία,την περίφημη τάξη των Γιωτάδων.
Αρκετοί από αυτούς είχαν όντως προβλήματα υγείας,που δεν τους έπετρεπαν να κάνουν ένοπλη υπηρεσία,αρκετοί όμως εκμεταλευόμενοι τα βύσματα του μπαμπά τους,κατάφεραν και έκαναν θητεία μέσα στο ΚΨΜ,στο 1ο Γραφείο,ως υπασπιστές,οδηγοί και πάει λέγοντας.
Θυμάμαι μια μεγάλη μορφή,που είχε βγει Ι4 λόγω παχυσαρκίας...
Ο τύπος πριν παρουσιαστεί σκίστηκε στο φαί.Δεν κάνω πλάκα.Τον είχα πετύχει στο κέντρο στην Τρίπολη,ύψος 1.70,βάρος 170 κιλά.
Τον ξαναπέτυχα στη Χίο,αδυνατισμένο γύρω στα 20 κιλά.Φυσικά είχε προλάβει και είχε βγει άοπλος.
Άλλος ήταν άοπλος λόγω ΄΄προβλημάτων όρασης΄΄ αλλά στην παραλία έβλεπε τις τουρίστριες από χιλιόμετρο.
Ένας άλλος λόγω πλατυποδίας!Ο οδηγός του διοικητή είχε και καλά πρόβλημα ακοής...
Παρεπιμπτόντως ήταν και ανιψιός γνωστού βουλευτή της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Κι έρχομαι τώρα σε όλα αυτά τα celebrities,που ενώ οργώνουν την Ελλάδα για το κονόμι τους,το ωράριο τους ξεκινά από τις 6 το πρωί και μαζί με τα πάρτυ και τις δεξιώσεις γυρνάνε σπίτι στις 4 το πρωί,μόλις έρχεται η ώρα να παρουσιαστούν βγαίνουν τρελοί,παράλυτοι,ακρωτηριασμένοι.
Και ξέρετε γιατί όλοι αυτοί προκαλούν με αυτόν τον τρόπο?
Διότι κατά πρώτον το ελληνικό κράτος τους έχει δώσει το δικαίωμα,αλλά και γιατί η ελληνική κοινωνία,θεωρεί πλέον ΄΄επίτευγμα΄΄ να μην εκπληρώσεις τη θητεία σου.
Έτσι είναι μάγκες.Πριν από 20 χρόνια,εκείνος που δεν είχε πάει στρατιώτης ήταν δακτυλοδυχτούμενος αρνητικά-όχι ότι αυτό ήταν καλό-,να τον πήγαιναν για γαμπρό ο πεθερός θα λέγε΄΄αυτός ούτε φαντάρος δεν πήγε΄΄ και οι γονείς έβαζαν βύσμα για να υπηρετήσει το παιδί τους,μην τυχόν και στιγματιστεί.
Τώρα στην Ελλάδα του ωχαδερφισμού,της λαμογιάς και της εξατομίκευσης,οι γονείς και οι κανακάρηδες-εάν είσαι και σηνάμενος-κουνάμενος τηλεπερσόνος ακόμα καλύτερα-,ψάχνουν τρόπο να την κοπανήσουν από το Στρατό,γιατί το ΄΄παιδί έχει δουλειές΄΄,΄΄να μην ταλαιπωρηθεί΄΄ και άλλα τέτοια.
Και δεν είμαι της λογικής ΄΄ο στρατός σε κάνει άντρα΄΄ και άλλα τέτοια,αλλά και να καθαρίσεις καμιά τουαλέτα δε θα χαλάσει και το νυχάκι σου...
Αν και πολλοί από αυτούς-τύπου Μουτσινά-,που επιλέγουν να την ΄΄κοπανήσουν΄΄ από το στρατό,έχουν μεγάλο άγχος για το μανικιούρ τους.

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2009

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ 1ης ΙΟΥΛΙΟΥ


Ποιες ευρωεκλογές και πράσινα άλογα?Ποια σκάνδαλα και αντιπαράθεση κομμάτων,που οξύνουν τα πνεύματα?
Η πραγματική αναταραχή στην ελληνική κοινωνία θα συμβεί το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη 1η Ιουλίου,όταν στις 12 θα σημάνει η ώρα της ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ σε δημόσιους χώρους.
Φανταστείτε λοιπόν τον τύπο που στις 23.50 θα καπνίζει και στις 00.00 το γκαρσόνι θα του πει να σβήσει το τσιγάρο.Θα συμβούν πραγματικά σκηνές απείρου κάλους εκείνο το βράδυ.
Και το δίλλημα το έχουν οι καταστηματάρχες.Τί θα κάνουν?Θα λένε στους πελάτες να μην ανάβουν τσιγάρο με το φόβο να μην ξαναπατήσουν στο μαγαζί τους ή θα κάνουν το κορόιδο χάνοντας τους αντικαπνιστές και κινδυνεύοντας με πρόστιμα και κλείσιμο του μαγαζιού τους,εάν του γράψουν 3 παραβάσεις.
Τι θα γίνει στα μπαρ,στις μπουζουκλερί στα καφέ.Θα κυνηγάνε τα γκαρσόνια τους πελάτες για να μην ανάβουν τσιγάρο ή θα σηκώνετε ο διπλανός,θα σου λέει να το σβήσεις με τη γνωστή νεοελληνική κατάληξη?
Και αν σε μία παρέα οι μισοί είναι καπνιστές και οι άλλοι όχι,θα βγαίνουν μαζί ή οι μισοί θα επιλέγουν τις ΄΄λέσχες καπνιστών΄΄ που θα δημιουργηθούν και οι άλλοι τα ΄΄άκαπνα μαγαζιά΄΄?
Ένα άλλο σενάριο,που ακούστηκε, είναι ότι θα τροποποιηθεί ο νόμος και στα μαγαζιά θα υπογράφεις δήλωση όταν μπαίνεις,ότι γνωρίζεις ότι εκεί καπνίζουν και αν εκδηλώσεις ασθένεια που σχετίζεται με κάπνισμα δεν θα ευθύνετατι το μαγαζί!Τρελάδικο η κατάσταση.
Πάντως για να μη νομίζουν οι αντικαπνιστές,ότι ξαφνικά το κράτος ενδιαφέρεται για την υγεία τους,ας μάθουν ότι το μέτρο της ΄΄απαγόρευσης καπνίσματος΄΄,προωθήθηκε στο εξωτερικό από τις ασφαλιστικές εταιρείες,που ήθελαν οι πελάτες τους,που δεν κάπνιζαν να μην εισπνέουν καπνό και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών,που προέρχονται από το τσιγάρο.
΄Ετσι για να μη νομίζουν ότι ξαφνικά ο Αβραμόπουλος,ενδιαφέρθηκε για την υγεία τους.

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ.ΝΤΟΡΑ ΑΚΟΥΣ?


«Σήμερα είναι γνωστά πλέον τα αποτελέσματα της στρατηγικής ολιγωρίας για το ότι δεν τέθηκαν υπό έλεγχο τα νησιά του Αιγαίου και εγκαταλείφθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τη στιγμή που η Τουρκία κρατά τον σφυγμό του μαλακού υπογάστριου της Ρωσίας μέσω των Στενών, η Ελλάδα έχει αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα απέναντι στην Τουρκία, μέσω των νησιών του Αιγαίου. Ο χώρος στον οποίο η Τουρκία βρίσκεται κοντά στον πόλεμο, περισσότερο από κάθε άλλη περίπτωση, είναι τα νησιά του Αιγαίου, που περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό τον ζωτικό της χώρο, πράγμα που οφείλεται στα ασυγχώρητα λάθη που έχουν γίνει, εξαιτίας της απουσίας συνεπούς θαλάσσιας στρατηγικής. Η κρίση στο Καρντάκ (Ιμια), που έφερε στην επιφάνεια την ελληνική κυριαρχία ακόμη και σε βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στις ακτές μας, είναι το πικρό αντίτιμο των συσσωρευμένων αυτών λαθών». («Στρατηγικό Βάθος», σελ. 154).

Ανατροπή του στάτους κβο

Η αμφισβήτηση του στάτους κβο είναι από τα σημαντικά σημεία στη θεώρηση Νταβούτογλου:

«Η πηγή του βασικού προβλήματος στο Αιγαίο είναι η αντίθεση μεταξύ της γεωλογικής και γεωπολιτικής πραγματικότητας και του τρέχοντος στάτους κβο. Σε αντίθεση προς το γεγονός ότι τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους είναι φυσική προέκταση της γεωλογικής δομής της χερσονήσου της Ανατολίας, και προς τις γεωπολιτικές αναγκαιότητες που γεννιούνται από την παραπάνω κατάσταση, η πολιτική διανομή έγινε μέσω διεθνών συμφωνιών, υπέρ της Ελλάδας, πράγμα που υποδαυλίζει προβλήματα όπως η υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα, ο εναέριος χώρος, η γραμμή FIR, οι περιοχές διοίκησης και ελέγχου και η στρατιωτικοποίηση των νησιών». («Στρατηγικό Βάθος», σελ. 171).
Αντιγραφή από Όμιλο Πολιτών Θράκης΄΄Ίων Δραγούμης΄΄.


Αυτός είναι ο νέος ΥΠ.ΕΞ. της Τουρκίας,που θεωρεί πιθανότερο πεδίο πολέμου για την Τουρκία το Αιγαίο.
Παράλληλα δείχνει τα δόντια του για την ανατροπή του status quo στο Αιγαίο,τα νησιά,τα χωρικά ύδατα και την υφαλοκριπήδα καθώς θεωρεί ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι η φυσική προέκταση της Ανατολίας...
Ντόρα ακούς?Ακόμα επιμένεις να κλείνεις το μάτι στην ΄΄ευρωπαική πορεία΄΄ της Τουρκίας και να παίζεις επικίνδυνα με το ψευτοαντάλλαγμα της σχολής της Χάλκης,λες κι αμά βγουν 50 παπάδες παραπάνω θα σωθεί το Έθνος?

ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ,ΕΠΟΙΚΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ!


«σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, η κυριότητα του νησιού είναι αμφισβητούμενη και μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει καταφέρει να εγκαταστήσει στο νησί μόνο 70 Ελληνες, λαθραία και νύχτα, προκειμένου να το εντάξει στα εδάφη της. Το νησί έχει κατακλυστεί από λαθρομετανάστες και αν αυτό συνεχιστεί, το νησί θα περάσει στο καθεστώς των Ηνωμένων Εθνών διότι δεν μπορούν να εγκατασταθούν στο νησί ελληνικές δυνάμεις». Στο δημοσίευμα ο συντάκτης αναφέρεται και στις καθημερινές υπερπτήσεις υποστηρίζοντας ότι «οι κάτοικοι του νησιού έχουν αποστηθίσει τα όσα αναγράφονται στα φτερά των τουρκικών αεροσκαφών τα οποία υπερίπτανται κάθε μέρα και κάθε λεπτό πάνω από τα κεφάλια τους». Και το δημοσίευμα ολοκληρώνεται με την πρόταση: «Ιδού η ιστορία ενός νησιού, όπου στις διεθνείς συνθήκες δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιον ανήκει και η ιστορία των 70 Ελλήνων κατοίκων που διαμοιράζονται την ίδια μοίρα...».
Εφημερίδα Τζουμχουριέτ,αντιγραφή από Ελευθεροτυπία

Καταλάβατε τώρα κύριοι του Υπουργείου Εξωτερικών,Αμύνης και Εσωτερικών και προιστάμενε αυτών,γιατί οι Τούρκοι περνούν καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες στα ελληνικά νησιά?
Καταλάβατε ότι οι Τούρκοι θεωρούν εποίκους τους κατοίκους των ακριτικών νησιών?
Καταλάβατε ότι η ΄΄φίλη και σύμμαχος΄΄ Τουρκία θεωρεί αμφισβητούμενες περιοχές όχι μόνο ακατοίκητες νησίδες αλλά και κατοικημένα νησιά?

Τρίτη, 5 Μαΐου 2009

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


Σαν σήμερα το 1981,πεθαίνει από απεργία πείνας σε βρετανική φυλακή της Β.Ιρλανδίας ,ο αγωνιστής του IRA,Μπόμπυ Σαντς,αγωνιζόμενος για να αναγνωρίσει το κοπρόσκυλο η Θάτσερ τον πολιτικό χαρακτήρα της κράτησης,όλων των Ιρλανδών αγωνιστών,που βρίσκονταν σε βρετανικές φυλακές.
Ήταν 27 ετών και ένα μήνα πριν το θάνατό του,είχε εκλεγεί βουλευτής.
Στη σύντομη ζωή του αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της υπόδουλης -εώς και σήμερα- πατρίδας του από τους Βρετανούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ!

Σε αυτή τη χώρα αν κλέψεις ένα ποδήλατο ή ένα παπάκι μπορεί να πας 5 με 10 χρόνια φυλακή σαν το ΄΄ανθρωπόμορφο κτήνος΄΄.
Αν όμως είσαι βουλευτής τότε αλλάζουν τα πράγματα.
Οι ομογάλακτοί σου,δεν θα κάνουν τον κόπο ούτε να σε παραπέμψουν σε δίκη.
Είσαι εκ προοιμίων αθώος.Γιατί να σε βάλουν στη βάσανο του κατηγορουμένου?Όχι του ενόχου,απλώς του κατηγορουμένου.
Άλλωστε ο Τέλης το είπε ο χθες.
Η 80χρονη μητέρα τον θεωρεί καλό παιδί!Γιατί να χαλάσει αυτή η εικόνα της μαμάς του με το να δει τον γιο της στο εδώλιο?
Και τι έγινε,που επιχειρηματίας ομοιδεάτης σου σε κατηγορεί για εκβίαση κι αν ήσουν απλός πολίτης θα πήγαινες κατηγορουμένος?
Ο Παυλίδης χθες με το απαράμιλλο θεατρινίστικο ύφος ζήτησε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Αν ήθελε δικαιοσύνη,τότε θα ζητούσε την παραπομπή του στον φυσικό του δικαστή,ώστε αν πράγματι είναι καθαρός,να αποδειχθεί και να επιστρέψει ίσως στη Βουλή,αν το ήθελε.
Όμως γιατί να ταλαιπωρηθεί στα δικαστήρια?
Επέλεξε τη μέθοδο του εκβιασμού μίας ολόκληρης κυβέρνησης,λέγοντας ΄΄αν με παραπέμψετε,εγώ δεν παραιτούμαι και θα αναγκαστείτε να πάτε σε εκλογές.Γι΄αυτό απαλλάξτε με να γλυτώσετε κι εσείς τις έδρες σας΄΄.
Και οι ΄΄συνάδελφοί΄΄ του τι έκαναν?
Μπροστά στο φόβο της ενδεχόμενης ήττας της ΝΔ στις εκλογές και της μη προσωπικής τους επανεκλογής,έδωσαν το καλύτερο μάθημα στον ελληνικό λαό,για το ποιους έχει επιλέξει να στείλει στο εθνικό κοινοβούλιο.
Ανθρώπους,που μπροστά στο προσωπικό τους συμφέρον-γιατί και το κομματικό μπαίνει από κάποιους σε δεύτερη μοίρα-,κάνουν το κορόιδο σε υποθέσεις διαφθοράς.
Και μετά περιμένει ο κόσμος από τους βουλευτές να τα βάλουν με τα οργανωμένα συμφέροντα και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του κόσμου...
Υπεύθυνε Ελληνικέ Λαέ,μοιρολάτρη και υποκριτή καμάρωσε τα ΄΄παλικάρια΄΄ που έστειλες στο Κοινοβούλιο για να σε εκπροσωπήσουν...

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2009

Ο ΓΑΤΟΣ ΑΠ΄ΤΗ ΡΟΔΟ!


Την ώρα που η ΝΔ δεν βρίσκει αδίκημα στη συμπεριφορά Παυλίδη,ο ίδιος ο Παυλίδης διαρρέει ότι θα ζητήσει πάλι στο κοινοβουλιο το βράδυ να τον παραπέμψουν!
Ποιο είναι το μεγάλο σχέδιο Παυλίδη,που θα τον βγάλει ούτως ή άλλως κερδισμένο.
Σενάριο 1ο
Ο Παυλίδης ζητά παραπομπή,τελικά ψηφίζεται παραπομπή,ο Παυλίδης δεν παραιτείται,η κυβέρνηση πέφτει,η Βουλή διαλύεται,το αδίκημα παραγράφεται.Λίγες πιθανότητες αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
Σενάριο 2ο
Ο Παυλίδης ζητά παραπομπή,τελικά δεν παραπέμπεται,φυσικά δεν παραιτείται και βγαίνει κι από πάνω διότι,ενώ ο ίδιος ζήτησε να παραπεμφθεί για ΄΄να λάμψει η αλήθεια΄΄,το κόμμα του ΄΄έκρινε΄΄ ότι δεν υπάρχουν στοιχεία,που να δικαιολογούν παραπομπή.
Η ΝΔ για προφανείς λόγους ΄΄τον κόβει από τις λίστες΄΄,αλλά πώς να τον κόψει από τη στιγμή,που η ίδια μέσα στη Βουλή,ψήφισε κατά της παραπομπής?Εάν τον κόψει παραδέχεται εμμέσως ότι ήταν ένοχος και δεν τον παρέπεμψε στο φυσικό δικαστή.
Εναλλακτικό σενάριο,η ΝΔ δεν τον κόβει από τις λίστες,διότι η ίδια τον ΄΄αθώωσε΄΄ και τρώει το κράξιμο της δεκαετίας από πολιτικούς αντιπάλους και ΜΜΕ.
Όπως και να γίνει ο Παυλίδης βγαίνει κερδισμένος,αφού και από τα Δικαστήρια ΄΄καθαρίζει΄΄ και το κόμμα του τον καθαρίζει,διασφαλίζει την υστεροφημία του και βάζει τη ΝΔ και τον Καραμανλή,όπως και να γίνει σε μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές σπαζοκεφαλιές.