Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

TO ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ


Βγήκε το πρωί στο MEGA,επιχειρηματίας του Κολωνακίου,για να διαμαρτυρηθεί,που του έσπασαν τη βιτρίνα στο μαγαζί του.
Σε κάποια στιγμή η κάμερα γυρνάει στη βιτρίνα και παίρνει τις τιμές των ρούχων,που πουλούσε.
Μπλούζα:150 ευρώ
Παντελόνι:280 ευρώ
Είχε και προσφορά 2 μπλούζες 180 ευρώ...
Δηλαδή ο τύπος,πουλά ένα ρούχο,που για να το αγοράσει κάποιος με το βασικό μισθό των 700 ευρώ,χρειάζεται να δαπανήσει το 25% του μισθού του.
Ας το καταλάβεις μάγκα.Όσο πουλάς μπουζάκια 150 ευρώ για τις ευτραφείς κότες του Κολωνακίου και τους αεριτζήδες με τα κάμπριο σε τέτοιες εποχές,τόσο προκαλείς...
Οι ορδές των μη εχόντων θα σου ξανάρθουν ΄΄επίσκεψη΄΄ και σε εσένα και στη φάρα σου.

ΤΖΑΜΠΑ ΓΑΒΓΙΣΜΑ


Τζάμπα γαβγίζεις Ανάργυρε και κάνεις φασαρίες στα κανάλια.Δεν σε κάνει υφυπουργό ο Καραμανλής,πού να αρχίσεις στα χαστούκια τους συνομιλητές σου στα πάνελ,που συμμετέχεις.
Άλλους θα κάνει,που ούτε στα παράθυρα βγαίνουν και ποιούν την ήσσαν...
Και πάλι θα μείνεις στην απέξω και πάλι θα παραπονιέσαι.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Α ΡΕ ΚΑΤΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!


Ένας άλλος στόχος της ΝΔ,που επιτεύχθηκε είναι και να προσφέρει απλόχερα μεγάλες συγκινήσεις στους συνταξιούχους!
Πριν από καμιά βδομάδα ένας συνταξιούχος απείλησε με όπλο υπάλληλο του ΙΚΑ Καλλιθέας,γιατί δεν του έβγαζαν τη σύνταξη,ενώ ένας άλλος στη Δάφνη είπε στον υπάλληλο,ότι εάν δεν του βγάλει τη σύνταξη θα αυτοκτονήσει!
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΗΣ


Πριν από λίγο εκδηλώθηκε επίθεση από 100 άτομα σε καταστήματα του Κολωνακίου,σε τράπεζες της περιοχής και σε πολυτελή αυτοκίνητα.
Οι επιθέσεις αυτές,που έχουν χαρακτηριστικά ΄΄hit and run΄΄,παρά τις διαρκείς ανοησίες των ΜΜΕ,περί κουκουλοφόρων,μασκοφόρων εκδικήτων και λοιπών BATMAN της μητρόπολης του Βαλκανικού Νότου,έχουν σαφέστατο πολιτικό χαρακτήρα,έστω και για κατά πολλούς με λανθασμένη επιχειρησιακή δράση.
Οι επιθέσεις αυτές εντείνονται στη συγκεκριμένη περίοδο,της μεγαλύτερης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος από το 1929,όπου το κοινωνικό χάσμα εχόντων-μη εχόντων,έχει διευρυνθεί επικίνδυνα.
Η ελληνική κοινωνία μέσα σε 5 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες,απώλεσε τον εξισορροπιστή της,τη μεσαία τάξη.
Η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης και οι ορδές των νεόπτωχων και νεοαπολυμένων της χρηματοπιστωτικής κρίσης,έχουν και ως αποτέλεσμα τις συντονισμένες πλέον επιθέσεις σε αυτά,που χαρακτηρίζονται ΄΄κάστρα των εχόντων΄΄.
Τα πολυτελή αυτοκίνητα,τις τράπεζες,τα εμπορικά καταστήματα των πολυεθνικών εταιρειών.
Η γενιά ΄΄που τα σπάει΄΄ και οι ΄΄εν δυνάμει κουκουλοφόροι΄΄ είναι εκείνοι,που αντιλαμβάνονται την ανυπαρξία οιασδήποτε κοινωνικής ανέλιξης και την καθήλωση τους σε κλιμακούμενες συνθήκες κοινωνικής ανισότητας.
Όσο η κοινωνική ανισότητα διευρύνεται,τόσο μεγαλύτερα τμήματα της νέας γενιάς και της ελληνικής κοινωνίας,θα προσφεύγει σε ευθείες επιθέσεις στα ΄΄κάστρα της πλουτοκρατίας΄΄,όχι γιατί σπάζοντας τη βιτρίνα του μαγαζιού του Λάτση και του Σάλλα θα πέσει ο καπιταλισμός,αλλά από αγνό,άδολο και χωρίς συγκεκριμένο σκοπό , ταξικό μίσος και μόνο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΔ Ή Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ...

Χαμός στο ίσιωμα προχθές στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Κύριο ενδιαφέρον φυσικά δεν είχε η εξωτερική πολιτική αλλά οι ενδοδεξιές κόντρες Καρατζαφέρη-Μπακογιάννη.
Ο Καρατζαφέρης με τον αέρα από το ΄΄συγχωροχάρτι΄΄του Καραμανλή,επιτέθηκε στη Ντόρα Μητσοτάκη-Κούβελου,χαρακτηριζόντας την΄΄αμερικανάκι΄΄.
Τον Καρατζαφέρη τον νοιάζει να παρουσιαστεί ως ηγέτης της λαικής δεξιάς και ο καλύτερος τρόπος να συσπειρώσει γύρω του τους ομοιδεάτες του μέσα στη ΝΔ,είναι να επιτίθεται στο αντίπαλο δέος,τη Μητσοτάκη,την εκπρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού.\
Διπλό το κέρδος για το χοντρό αρχηγό.Και τσιμπάει ψήφους από τα δεξιά της ΝΔ και καθιστά εαυτόν ρυθμιστικό παράγοντα της επόμενης ημέρας της ΝΔ.
Γιατί μη μου πείτε,ότι πολλοί βουλευτές της ΝΔ,αν τους εξασφάλιζε την έδρα δεν θα πηγαίναν άνετα στο ΛΑΟΣ και πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ δε σκέφτονται να ρίξουν την ψήφο τους στο συγγενές κόμμα του ΛΑΟΣ.
Και είναι συγγενές και όχι φυσικά ΄΄μεσαίος χώρος΄΄ γιατί η ίδια η βάση της ΝΔ,χαρακτηρίζει εαυτόν ΄΄δεξιό΄΄ και όχι μεσαίο και παραμεσαίο χώρο.
Δεν είναι τυχαίο,ότι όταν ο Καρατζαφέρης έριχνε τα βέλη του κατά της Ντόρας,οι παριστάμενοι βουλευτές,έκαναν το κορόιδο.
Εδώ θα είμαστε και την επομένη ημέρα των εκλογών θα δούμε ευτράπελες καταστάσεις στη ΝΔ με τον Καρατζαφέρη.
Υπάρχουν και οι φήμες ότι ο Καρατζαφέρης σκέφτεται να βάλει και υποψηφιότητα.Τώρα αν γίνεται αυτό μέσω του υπάρχοντος καταστατικού είναι μία άλλη υπόθεση.
Το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Καρατζαφέρης,να έχει ενεργό ρόλο στην επόμενη ημέρα της ΝΔ,στηρίζοντας άμεσα τον αντίπαλο του Μητσοτακέικου.
Που δεν θα είναι άλλος από τον Αντώνη Σαμαρά.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΄΄ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ΄΄


Τρομοκρατία.
Σύνθετη λέξη,με δύο παράγωγα,το κράτος δηλ.την εξουσιά και τον τρόμο δήλ.το φόβο.
Τρομοκρατώ,εξουσιάζω κάποιον μέσω του φόβου.
Οι διάφορες ένοπλες οργανώσεις,που τελευταία έχουν πάρει τα κουμπούρια,αποπειρώνται να τρομοκρατήσουν τράπεζες,κυβερνητικά στελέχη,ΜΜΕ.
Και ας πιάσουμε έναν προς έναν τους ΄΄τρομοκρατημένους΄΄.
Τράπεζες:Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στα οποία τα 2/3 των Ελλήνων έχουν υποθηκεύσει σπίτια,όνειρα,ελπίδες για δάνεια και κάρτες με υπέρογκα επιτόκια.Ενίοτε τα ανωτέρω ευαγή ιδρύματα χρησιμοποιούν και τους κακούς των εισπρακτικών εταιρειών,για να τρομοκρατούν τους οφειλέτες τους.
Με την άλογη παροχή δανείων και στην κουτσή Μαρία τα προηγούμενα χρόνια και την έλλειψη μέτρου στο κέρδος,έφθασαν στα όρια της ΄΄τραπεζικής τους πίστης΄΄,με συνέπεια να χρειάζονται 28 ζεστά δισ. των Ελλήνων για να διασωθούν.
Τα μεγαλοστελέχη αυτών,που τις έφεραν σε αυτό το χάλι,εξακολουθούν να παίρνουν μισθούς και μπόνους,που εσείς θα χρειαζόσασταν 3 χρόνια εργασίας,για να συγκεντρώσετε έναν μισθό από δαύτους.
Κυβερνητικά στελέχη:Ακούραστοι εθνοσωτήρες,παρατρεχάμενοι επιχειρηματιών,που ανά τετραετία ΄΄κατεβαίνουν στο πεζοδρόμιο΄΄.Πολλοί εξ αυτών διατηρούν σεμνές και ταπεινές επαύλεις στα Βόρεια Προάστεια και σε γκλάμουρ νησιά του Αιγαίου,αγορασμένες από το μισθό τους και την προίκα της γυναίκας τους.
ΜΜΕ:Kαθημερινές πλύστρες εγκεφάλου,ιδεολογικοί καθοδηγητές της ελληνικής κοινωνίας,με πρότυπα την Τατιάνα,το Γρηγόρη,την Ελένη.Κατέχονται από επιχειρηματίες,που τα χρησιμοποιούν,ώστε να κατευθύνουν την κοινή γνώμη εκεί που θέλουν,εκβιάζοντας ενίοτε κυβερνήσεις και άλλους επιχειρηματίες,ώστε να είναι οι ευνοημένοι του κράτους.
Χρησιμοποιούν δημοσιογράφους για τα βραδυνά δελτία,που άνετα παίρνουν άριστα στη σχολή ιδεολογικής καθοδήγησης μυστικών υπηρεσιών.
Οι ένοπλες λοιπόν οργανώσεις τρομοκρατούν τους ανωτέρω.
Εσένα,που διαβάζεις αυτό το κείμενο,φυσικά και δεν σε τρομοκρατούν,γιατί ούτε golden boy είσαι,ούτε διαθέτεις βίλα στο Καπανδρίτι,ούτε έχεις αναλάβει να φτιάξεις με την εταιρεία σου κάποιο τμήμα της εθνικής οδού.
Βέβαια όλοι οι ανωτέρω καθημερινά σε τρομοκρατούν,όταν βρίσκεσαι στον γκισέ της τράπεζας,όταν μπαίνεις σε νοσοκομείο και τη βγάζεις σε ράντζο,όταν βλέπεις το παιδί να μεταλάσσεται σε τηλεβλαμένο ,παρακολουθώντας Τατιάνα.
Και επειδή τόσα χρόνια τους ανέχεσαι αυτοί θα συνεχίζουν να σε τρομοκρατούν.
Όπως και επειδή οι τρομοκράτες σου έχουν χάσει πλέον το όριο,οι τρομοκράτες θα συνεχίζουν να τους τρομοκρατούν.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ.

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΝΑΤΑΣΣΑ!

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ Ο ΟΜΠΑΜΑΣ...



Ο νέος φέρελπις πρόεδρος των ΗΠΑ,αποφάσισε να επισκεφθεί την Τουρκία και να μην επισκεφθεί την Ελλάδα,κάτι που έκαναν οι περισσότεροι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ,ώστε να τηρείται η ΄΄ισορροπία΄΄ έναντι των δύο χωρών.
Μαύρα μαντάτα για την Μητσοτάκη-Κούβελου,καθώς βλέπει τους διαχρονικούς υποστηρικτές της οικογενειάς της,να έχουν πλέον μία συγκαλημένη εχθρική στάση έναντι της χώρας,τη στιγμή,που αυτή προίσταται του ΥΠΕΞ.
Η αιτία,που οι ΗΠΑ ΄΄σνομπάρουν΄΄ την Ελλάδα,όπως όλοι ψιλιαζόμαστε,είναι οι στρατηγικές συμφωνίες του Καραμανλή με τη Ρωσία,στους τομείς της ενέργειας και των οπλικών συστημάτων.
Η Ελλάδα πλέον για τις ΗΠΑ,είναι ένα κράτος-σύμμαχος,που επέδειξε κακή διαγωγή,συνεργάστηκε με αντίπαλο στρατόπεδο και πρέπει να συνετεισθεί.
Δύο δρόμοι ανοίγονται για την Ελλάδα.
Ή να επιστρέψει γλύφοντας,εκλιπαρόντας,ζητώντας συγχώρεση από τις ΗΠΑ,για τις ΄΄κακές επιλογές΄΄ της,που θα επιφέρει τη γνωστή εδώ και δεκαετίες θέση του καρπαζοεισπράκτορα ,διότι οι ΗΠΑ θα μας θεωρούν και πάλι ως δεδομένους γλύφτες.
Ο άλλος δρόμος είναι και η Ελλάδα με τη σειρά της να ενισχύσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία στους τομείς της ενέργειας και της άμυνας,που θα αναγκάσει τις ΗΠΑ,υπό του φόβου της καθόδου των Ρώσων στη Μεσόγειο,μέσω των αγωγών ή στρατιωτικών συνεργασιών,να αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως χώρα μη δεδομένη,με στρατηγική θέση,που χρειάζεται τον δέοντα σεβασμό,για να μην πέσει στην ΄΄αγκαλιά του πατερούλη΄΄.
Πάντως δεν βγήκαν να σχολιάσουν,όλοι αυτοί που έστηναν ολονύχτια πάρτυ στα ΜΜΕ για την εκλογή του Ομπάμα,πού έχει στο επιτελείο του αρκετούς Ελληνοαμερικανούς...
Πρέπει να καταλάβουμε,ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ καθοδηγείται από τα συμφέροντα των ΗΠΑ και όχι από το γενεαλογικό δένδρο των διαφόρων ΄΄Ελληνοαμερικανών΄΄,που είναι κατά τα άλλα καθώς πρέπει αμερικανάκια 3ης και 4ης γενιάς,που έχουν τόση σχέση με την Ελλάδα,όση και τα λάχανα με τις μοτοσυκλέτες.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΤΗΝ ΚΑΨΟΥΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΓΧΩΡΗΣΑΝ,ΤΟΝ ΚΑΨΟΥΡΗ ΟΥΔΕΙΣ!


Ο,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο...

ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΟΧΙΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ



Πού κατάντησες Κώστα...
Όταν έβγαινες το 2004 και είχες μαζί σου την υποστήριξη ή έστω την ανοχή του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού λόγω του σοκ ,που είχε υποστεί ο κόσμος από τη δεύτερη τετραετία Σημίτη,να σέρνεσαι τώρα στα πόδια του έτερου χοντρού,πού όταν ήσουν καβάλα στο άλογο των γκάλοπ,ακραίο τον ανέβαζες,γραφικό τον κατέβαζες...
Και πού είσαι ακόμα Κώστα...
Σε λίγο καιρό,όταν θα φας μαύρο από 4-5 βουλευτές σου σε κρίσιμα νομοσχέδια και σε στηρίξει ο υπέρβαρος Νικηταράς ο Τουρκοφάγος ο διαφημιστής,δώστου και κανά υπουργείο,γιατί Κώστα εκεί που κατάντησες θα παρακαλάς να παραμείνεις πρωθυπουργός,τους Αδελφούς Γεωργιάδη,το Βελόπουλο και το Βαίτση Αποστολάτο...

ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ!



Τους τελευταίους μήνες ,σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι στο κέντρο της Αθήνας,έχουν στρατοπεδεύσει παντός είδους επαίτες κυρίως μετανάστες.
Εάν πας με τα πόδια από την πλατεία Κλαυθμώνος μέσω της Σταδίου προς την Ομόνοια,ανά 20 μέτρα,θα βρεις αρκετούς, κυρίως ακρωτηριασμένους να επαιτούν.
Σε σοβαρές ευρωπαικές πόλεις,υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες,που εντοπίζουν αυτούς,που πραγματικά λόγω ανάγκης επαιτούν και τους περιθάλπτουν σε κέντρα υποδοχής αστέγων.
Στην Αθήνα όμως βλέπεις να περνά ο αστυνομικός δίπλα στον ζητιάνο και να μην ενδιαφέρεται ούτε καν να ρωτήσει,πώς βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος εκεί.
Ας βγάλει ο Κακλαμάνης τα συνεργεία του έξω και να μαζέψουν όσους έχουν πραγματικά ανάγκη και επαιτούν και να τους περιθάλψει με τη συνδρομή του Υπ.Υγείας.
Όσο για αυτούς,που επαιτούν εξ επαγγέλματος,υπάρχουν και σχετικές ποινικές διατάξεις.
Αλλά το να παρουσιάζει η Αθήνα εικόνα Ισλαμαμπάντ με ακρωτηριασμένους,πεσμένους στο δρόμο,αλλοδαπές με τα μωρά τους στα πεζοδρόμια, κάθε λογής επαγγελματίες επαίτες ή μη,σίγουρα δε βοηθά στο ΄΄Live your myth in Greece΄΄...
Και ένα περιστατικό δικό μου.Πριν από καμία 15αριά χρόνια στην περιοχή Δάφνη-Μπραχάμι-Ν.Σμύρνη,γυρνούσε και ζητιάνευε ο γνωστός ΄΄Καλαματιανός΄΄.Γύρω στα 70,την έπεφτε σε εκκλησίες,νεκροταφεία,μαγαζιά,λεωφορεία.Άρχιζε τη βάρδια του στις 8 το πρωί και τελείωνε γύρω στις 6 το απόγευμα.
Ρακένδυτος,άπλυτος με ύφος λες και τον δέρνανε επί μία βδομάδα.
Αφού εξασφάλιζε το μεροκάματο,γύρναγε σε φούρνους,μανάβικα,κρεοπωλεία στο Μπραχάμι και στη Δάφνη,όπου εξασφάλιζε τζάμπα μέσω τράκας και το φαγητό του.
Έμενε σε ένα εγκατελελειμένο κτίσμα στην περιοχή του Αγ.Βασιλείου στο Μπραχάμι.
Όταν πέθανε και τον βρήκαν οι γείτονες,κάτω από το στρώμα είχε 150.000.000 δραχμές σε μετρητά και πλήθος τραπεζικών βιβλιαρίων,που εσείς και 10 ζωές να δουλεύετε δε θα μαζέψετε.
Οι γείτονες έλεγαν , ότι ένα πάθος είχε μόνο ο Καλαματιανός και μοναδικό του έξοδο,τις Ρωσίδες και τις Ουκρανές,που έφερνε κατά καιρούς στο σπίτι του...
Φυσικά μόλις έμαθαν κάτι ανίψια την περιουσία του μπάρμπα τους,πλάκωσαν στο σπίτι και μοίρασαν τη ΄΄λεία΄΄ της ζητιανιάς του μπάρμπα τους...
Οι περισσότεροι που ζητιανεύουν και τους λυπόμαστε και τους επιχορηγούμε-μεταξύ των οποίων και εγώ-έχουν κάνει από το επάγγελμά τους,αφορολόγητες περιουσίες,πού μάλλον εμείς χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους!

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.



Έχουν βγει από χθες οι γνωστοί τηλεμαιντανοί και καταδικάζουν τις συμπλοκές στην Τούμπα.
Κανείς όμως δεν αναφέρει,ότι οι τύποι,που τα έσπαγαν χθες στη Θεσσαλονίκη,δεν σηκώθηκαν το πρωί στο σπίτι και είπαν ΄΄δεν έχω τίποτα να κάνω σήμερα,πάω να τα σπάσω΄΄΄.
Η αιτία-και όλοι το ξέρουμε-ήταν η σκανδαλώδης διαιτησία του Κυπέλλου,που ξαναγέννησε το μίσος ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ή Βορρά-Νότου.
Και ρωτάει ο αδαής,τη βία την πυροδοτούν ΄΄οι ανεγκέφαλοι΄΄ή οι προειλημμένες αποφάσεις για τα αποτελέσματα των αγώνων?
Και θυμίζω ότι στη δεκαετία του 80 και στις αρχές του 90,όταν ο Ολυμπιακός σφαγιάζονταν από τη διαιτησία,ουκ ολίγες φορές οι οπαδοί του,μπούκαραν στο τερέν,για να ρίξουν καμιά ψιλή΄΄στους τσάτσους του Βαρδινογιάννη΄΄.
Εδώ που ήσουν ήμουνα,κι εκεί που είμαι θα ΄ρθεις.
Απλά από το 1996,που αρχίζει η παντοκρατορία του Ολυμπιακού,έχουν περάσει 13 χρόνια και κάποιοι φαίνεται,ότι αποφάσισαν να παραστήσουν τους ΄΄επιστήμονες΄΄ του 2009.