Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ,ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ...

Η επιλογή του Μιλτιάδη ως υφυπουργού Εξωτερικών , κάνει τους Έλληνες πλέον να κοιμούνται ήσυχοι...

O KΩΣΤΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗΣ ΚΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ



Έχουμε μπει σε χοντρό λούκι κύριοι.


Αν δεν έχετε καταλάβει , ο πρωθυπουργός με τις τελευταίες δηλώσεις του , που ζητά συνέναιση όλων των κομμάτων μπροστά στην κρίση , ομολογεί με παρρησία ότι απέτυχε στην οικονομική πολιτική και τώρα ζητά την κάλυψη της αντιπολίτευσης , ώστε να μη ΄΄του αλλάξουν τα φώτα΄΄ με απεργίες,κοινωνική αναταραχή κτλ.


Κοινώς , μπροστά στο φάσμα της πλήρους διάλυσης και χρεωκοπίας , ο πρώην καταλληλότερος , εκλιπαρεί τους πολιτικούς του αντιπάλους,να μη του κάνουν τη ζωή δύσκολη και να μαζέψουν τους δικούς τους από τους δρόμους.


Από την άλλη ,προξενεί μεγάλη εντύπωση , πώς το ΠΑΣΟΚ,ζητά,έστω και για λόγους πολιτικού τσαμπουκά,να αποκτήσει την εξουσία,σε αυτή την οικονομική-κοινωνική συγκυρία.


Με τα 3/5 του ελληνικού λαού να μη μπορεί να καλύψει τις μηνιαίες του υποχρεώσεις,με τις απολύσεις να πέφτουν σαν το χαλάζι , το ΠΑΣΟΚ ελπίζει ότι βγαίνει ΄΄εξαγνισμένο΄΄ από την οκταετία Σημίτη,πιστεύοντας ότι ο λαός λησμόνησε τις δικές του ΄΄επιτυχίες΄΄και έχει επικεντρωθεί στην διακυβέρνηση Καραμανλή.


Ο γράφων πιστεύει ,ότι ο Παπανδρέου ξορκίζει την περίπτωση , να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Χώρας σε αυτή την περίοδο.


Δυστυχώς για αυτόν , τον έχει παρασύρει το ρέμμα των κομματικών στελεχών,που διψούν για επάνοδο στην εξουσία και βγαίνουν πρωί-βράδυ στα κανάλια και ζητούν εκλογές εδώ και τώρα.


Όμως αυτοί θα βολευτούν στα υπουργεία,στις ΔΕΚΟ και στις γενικές γραμματείες,ενώ ο Παπανδρέου ΄΄θα φάει το αγγούρι΄΄ , που τώρα τρώει ο Καραμανλής.


Επιγραμματικά μάγκες από τη μία έχουμε έναν πρωθυπουργό , που απέτυχε πλήρως στη ΄΄διαχείρηση΄΄ γιατί πλέον η έννοια ΄΄πολιτική΄΄ έχει πάει περίπατο και από την άλλη έναν αρχηγό της αντιπολίτευσης , που ενώ γνωρίζει ότι θα ακολουθήσει πάνω-κάτω την ίδια πολιτική με τη ΝΔ (και ελλέω Βρυξελλών) και σε χρόνο μηδέν θα υποδεχθεί κι αυτός τη λαική οργή,βγαίνει σαν άλλος ΕΛ ΣΙΝΤ καβάλα στο άλογο,ηγήτορας ενός αμαρτωλού πλήθους κομματικών στελεχών,οι οποίοι το μόνο που επιδιώκουν είναι να μπουν πίσω από τον αρχηγό , στη ΄΄Δαμασκό΄΄ του Δημόσιου Ταμείου,πού ως σήμερα λυμαίνεται η αντίπαλη φατρία.


ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙΑ.ΕΜΕΙΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ!


ΤΗΛΕΠΑΡΑΛΥΤΟΙ


Ένα παλιό ρητό λέει ότι ΄΄ένας λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει΄΄.

Οι Έλληνες είμαστε από τους πρώτους , που κάνουν πλήρη χρήση του συγκεκριμένου ρητού.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς , ότι ο Έλληνας επιλέγει να στείλει στο κοινοβούλιο με το σταυρό του ,πρόσωπα πού σουλατσάρουν πρωί-βράδυ στα κανάλια.

Στα τελευταία χρόνια της τηλεδημοκρατίας ο αδέκαστος ελληνικός λαός έχει στη Βουλή πλήθος φωστήρων όπως Νατάσσα Ράγιου,Ελένη Κούρκουλα(Σελήνη),Βαίτση Αποστολάτο,Άδωνι,Κώστα Καρρά και πολλούς άλλους τηλεταλαίπωρους , που όταν είδαν ότι μπορούν να εξαργυρώσουν την αναγνωρισιμότητά τους στην κάλπη , κατέβηκαν στις εκλογές.

Και μετά παραπονίομαστε για το κόμμα , που μας κυβερνά.

Εδώ αν κοιτάξει κανείς, ποιους επιλέγουμε από τις λίστες θα καταλάβει και τον τρόπο , που σκεφτόμαστε.

Αν βγει ο άλλος και πει , ότι διεκδικώ την ψήφο , γιατί είμαι αναγνωρισμένος επιστήμονας , θα πάρει τον ΄΄λοπού΄΄ που λέει κι ο Γεωργίου.

Αν όμως βγεις και πεις , μάγκες στείλτε με στη Βουλή γιατί βαρέθηκα να πουλάω βιβλία στα κανάλια ή γιατί έχω κάνει πλήθος εκπομπών με καίρια ζητήματα όπως ΄΄γιατί η μαύρη κιλότα αποτελεί το φετίχ του Έλληνα΄΄ ή ΄΄πώς μαγειρεύεις καλύτερα ιμάμ μπαιλντί΄΄ , ο αδούλωτος Λαός σε έστειλε κατευθείαν στη Βουλή.

Έτσι είναι κύριοι.

Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό μας πλέον.

Μισή ντροπή δική μας και μισή της καθημερινής λοβοτομής , που μας υποβάλλουν τα κανάλια.

Και μη τη βρίζουμε πολύ την Ευγενία Γεωργίαδη-Μανωλίδου , γιατί αν την κατεβάσει ο χοντρός υποψήφια , θα την ψηφίσουμε κι αυτή , γιατί ΄΄είναι μια ταλαιπωρημένη ανύπαντρη μάνα 3 παιδιών , σύζυγος αγωνιστή τηλεβιβλιοπώλη βουλευτή,που αναγκάζεται και κάνει ό,τι κάνει στην TV , γιατί το άδικο ελληνικό σύστημα , δεν της έδωσε την ευκαιρία να ΄΄ξεδιπλώσει΄΄ το ταλέντο της στη μουσική...

Φοράει κι ωραίο ταγιεράκι...


Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ!


ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ

Η εσωκομματική κόντρα στη ΝΔ καλά κρατεί.
Από τη μία οι δυσαρεστημένοι που δεν υπουργοποιήθηκαν βλ. Γιαννόπουλος,Λαμπρόπουλος κτλ. και από την άλλη ο γνωστός ΄΄ταραξίας΄΄ Γ.Μανώλης , που αποφάσισε να ρίξει τα καρφιά του εναντίον της Ντόρας , ως άλλος ΄΄Ηρακλής του στέμματος΄΄΄της λαικής δεξιάς.
Τι είπε ο Μανώλης?;O,τι σε περίπτωση ήττας της ΝΔ , στηρίζει τον Καραμανλή και θεωρεί τη Ντόρα νεοφιλελεύθερη , τέκνο των ΜΜΕ και άρα των εθνικών νταβατζήδων και ακατάλληλη για την ηγεσία.
Ο Μανώλης εξέφρασε το πλειοψηφικό κομμάτι των οπαδών της ΝΔ , που πράγματι ανήκουν στη λαική δεξιά , τα περί μεσαίου χώρου του φαίνονται ακαταλαβίστικα και αποστρέφεται ως κύριο ιδεολογικό ρεύμα της ΝΔ τον νεοφιλελευθερισμό και την ασύδοτη αγορά.
Το μοναδικό λάθος του Μανώλη είναι ότι βιάστηκε να εκφράσει την προτίμησή του για την ηγεσία , διότι όλοι στη Ρηγίλλης , αν και βλέπουν την ήττα να έρχεται , κάνουν το κορόιδο , μην τυχόν περάσει η ηττοπάθεια και στη βάση της ΝΔ.
Για ψυχολογικούς λόγους της βάσης κυνηγάνε το Μανώλη και όχι για λόγους ουσίας.
Εάν ρωτήσεις βουλευτές της ΝΔ κατ΄ιδίαν , εάν επικροτούν τις δηλωσείς Μανώλη ,θα σου πουν ΄΄καλά τα είπε , αλλά είναι άκαιρος΄΄.
Ο Μανώλης είναι η επόμενη ημέρα της ήττας στη ΝΔ.
Το καραμανλικό μπλοκ της λαικής δεξιάς δεν θα αφήσει το μητσοτακέικο να σηκώσει κεφάλι.
Και τότε κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει ΄΄η αγία οικογένεια΄΄.
Γιατί τα χρόνια περνούν , το κορίτσι μεγαλώνει,ο μπαμπάς αγχώνεται και όλοι μαζί καταλαβαίνουν , ότι η ΝΔ πάντα θα τους θεωρεί ΄΄ξένο σώμα΄΄.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΧ ΚΑΙ Η ΝΤΟΠΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ



Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε τη μεγάλη οικονομική κρίση να χτυπά την πόρτα και της Ελλάδος.

Τα ΜΜΕ εντέχνως ως το Γενάρη , προσπάθησαν να πείσουν τον κόσμο , ότι η κρίση δε θα μας χτυπήσει έντονα , γιατί δεν είμαστε βιομηχανική χώρα κτλ,κτλ.

Τα ψέματα όμως , όπως φαίνεται τελείωσαν και άρχισαν οι μαζικές απολύσεις και οι αλλάγες στις εργασιακές σχέσεις.

Όπου αλλαγές , μείωση ημερομισθίων,αναγκαστική άδεια, διαθεσιμότητα και πάει λέγοντας.

Πολλά από τα αφεντικά βέβαια θα βρουν την αφορμή και θα εκβιάσουν τους εργαζομένους για μείωση μισθών με την απειλή του κλεισίματος της επιχείρησης.

Πριν από 1 χρόνο και να απολύονταν ο άλλος δεν είχε πρόβλημα.

Σου έλεγε θα καθήσω 2-3 μήνες άνεργος , αφού πρώτα περάσω από τη μαμά-τράπεζα , σηκώσω ένα καταναλωτικό δάνειο των 10.000 ευρώ και βλέπουμε.

Οι τράπεζες όμως διότι έχουν πλέον γεμίσει επισφάλειες , επειδή μοίραζαν τα δάνεια και τις κάρτες σαν τα λάχανα , έκοψαν τα δάνεια και ο νεοέλληνος ψευτοκροίσος των Καγιέν και των μεζονετών των ΒΠ , στερείται του επιδόματος...

Τι θέλει να πει ο ποιητής.

Ο κόσμος και δικαίως είναι αγανακτισμένος , διότι οι τράπεζες με τα ληστρικά επιτόκια και τη δανειοδότηση σε ανθρώπους , που δεν έπρεπε να περνούν καν το κατώφλι του καταστήματος , έχουν φέρει την ελληνική κοινωνία μεταξύ της μανιοκατάθληψης και της ΄΄πανηγυρικής μπούκας΄΄ στους ΄΄πρώην ευεργέτες του΄΄.

Εάν όμως παρ΄ελπίδα μέσω της κρατικής χρηματοδότησης , ξανανοίξει η στρόφιγγα των δανείων , απ΄έξω από τις τράπεζες , θα γίνει το ΄΄πατείς με , πατώ σε΄΄.

Διότι πλέον μάγκες , ο Έλληνας συνήθισε να ζει με δανεικά.Συνήθισε σε μία επίπλαστη ευμάρεια,στο βλαχομπαρόκ american dream.

Δυστύχως οι Έλληνες διαμαρτυρόμαστε προς το τραπεζικό σύστημα και το καταριόμαστε , όχι γιατί μέχρι σήμερα μας έχει καταληστέψει , αλλά γιατί δεν μας επιτρέπει να ικανοποιήσουμε το ΄΄εθνικό μας πάθος΄΄ και ως άλλος μεγαλομπακάλης μας έκοψε την πίστωση.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ

Κάθησα χθες μάγκες και παρακολούθησα την ΄΄εξομολόγηση΄΄ των βρετανών golden boys ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου.
Ο ένας μετά τον άλλον έβγαιναν και έλεγαν το κλασικό βρετανικό ΄΄Ι am sorry΄΄.
Αφού βούλιαξαν τη βρετανική οικονομία , αφού τίναξαν στον αέρα τα νοικοκυριά με τα αεροδάνεια , τώρα βγαίνουν και κλαίγονται.
Με το αζημείωτο βέβαια αφού το βρετανικό κράτος , θα επιδοτήσει με μερικά δις ευρώ τα ΄΄ευαγή ιδρύματά τους΄΄.
Λέτε να δούμε τέτοιες σκηνές και στην Ελλάδα?
Και μου έρχεται στο μυαλό η σκηνή που ο Λάτσης,ο Σάλλας και ο Αράπογλου θα είναι μπροστά στην επιτροπή της Βουλής , που θα την απαρτίζουν ΄΄οι τεράστιοι φωστήρες του πνεύματος΄΄ Γιακουμάτος,Μιλένα Αποστολάκη,Χαλβατζής,Μπουμπούκος για να δώσουν τις εξηγήσεις τους!
Η διαφορά της Βρετανίας με την Ελλάδα είναι ότι τουλάχιστον εκεί και μόνο για τους τύπους , έφεραν τους τραπεζίτες στη Βουλή , έστω για τα μάτια του κόσμου , για να ζητήσουν ένα ψεύτικο συγγνώμη.
Εδώ το πολύ πολύ να κόψουν οι βουλευτές μας τις θερινές τους διακοπές στα κότερα των τραπεζιτών , εις ένδειξη διαμαρτυρίας...

ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΜΑ








Τo blog kariofili καλοσωρίζει όλους τους αναγνώστες.

Μέσα από τις άγιες business του Εφραίμ,της φωτιάς του Δεκέμβρη,του οικονομικού μπουμ και της γενικής αναστάτωσης το kariofili , ευελπιστεί να ρίξει καμία καλή ιδέα...Γενικώς.

Άντε μάγκες καλωσορίσατε.