Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009

LIVE YOUR MYTH IN ATHENS...


Σάββατο βράδυ κατά τις 21.00 ξεκινάω για βόλτα στον Κεραμικό.
Μετά από κανά 20λέπτο βρίσκομαι στο υπέροχο κέντρο της πόλης,που θυμίζει περισσότερο λαική αγορά της Καμπούλ,με τους πραματευτάδες να πουλάνε από τραπεζομάντηλα μέχρι πρέζα.
Στρίβω στο στενό Πειραιώς και Μενάνδρου,όπου ο δρόμος είναι διάσπαρτος με σπασμένα μπουκάλια,σημάδια από τη μάχη που προηγήθηκε μεταξύ των ΄΄΄πολυπολιτισμικών΄΄ του Τσίπρα,που δίνουν στην πόλη ένα άρωμα Ισλαμαμπάντ,που τόσο χρειάζεται...
Γωνία Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως,ένα λεφούσι από Πακιστανούς πλακώνεται στις μπουνιές,για το ποιος θα έχει τον έλεγχο του φαναριού.Αμέσως καταφθάνει ένας Πακιστανός,που δίνει τέλος στην παρεξήγηση των ομοεθνών του και κανονίζει το ποιος θα καθαρίσει τα τζάμια στο φανάρι...Η μαφία της μαλαστούπας.
Αποφασίζουμε να κάνουμε μία βόλτα στον ΄΄ανανεωμένο Κεραμεικό΄΄.
Με μεγάλη έκπληξη ανακαλύπτω,ότι η πολυδιαφησμένη ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας,έχει μετατραπεί σε ένα μπάχαλο,από δεκάδες μπαρ,που αν δεν παίζουν μουσική κάτω από 100 ντεσιμπέλ στενοχωριούνται.
Στο δρόμο δεκάδες πιτσιρίκια με τις μπύρες στο χέρι-αλήθεια η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε ανήλικους που πήγε?-,περιφερόμενοι Αλβανοί με ντύσιμο Γαρδέλη δεκαετίας 80,ενώ την εμφάνιση τους κάνουν και αρκετοί ΄Αγγλοι τουρίστες,οι μισοί τύφλα,που πήραν χαμπάρι ότι στον Κεραμεικό,γίνεται το νέο μπάχαλο της Αθήνας.
Μετά από τη Σαββατιάτικη βόλτα στον ΄΄ενοποιημένο αρχαιολογικό χώρο΄΄ του Ισλαμαμπάντ και του Λαγανά της Αθήνας,αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τον μεταρρυθμιστή Δήμαρχο Νικήτα,γιατί σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να μετατρέψει έναν ιστορικό χώρο της Αθήνας-που από κάτω βρίσκεται το αρχαίο σήμα(νεκροταφείο της Αθήνας)-,από ΄΄ενοποιημένο αρχαιολογικό χώρο- σε υπαίθριο μπουρδέλο.
Συγχωρήστε με,στα μπουρδέλα υπάρχει και κάποια τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου