Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΜΑΓΚΕΣ!

Ο τελευταίος ληστής της παράδοσης των ληστών των ορέων, είναι πλέον εκτός φυλακής.
Ο Παλαιοκώστας ούτε άνθρωπο πείραξε ποτέ του,ούτε σε σπίτια έμπαινε για να τρομοκρατήσει τον κόσμο.
Τράπεζες λήστευε και μάλιστα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι και μέρος των κλοπιμαίων το μοίραζε σε ανθρώπους,πού είχαν ανάγκη.
Ο ληστής δηλαδή έκλεβε τους ληστές του κοσμάκη.
Η θεαματική του απόδραση για δεύτερη φορά,έδειξε, πώς ένας άνθρωπος αποφασισμένος για την ελευθερία του,δεν καταλαβαίνει από κάγκελα.
Χθες πάρα πολλοί στο άκουσμα της είδησης χάρηκαν,άλλοι χαμογέλασαν.
Άντε μάγκα,να περνάς καλά στα περήφανα βουνά της Θεσσαλίας ή όπου αλλού βρίσκεσαι.

2 σχόλια:

  1. Να υποθέσω ότι για σένα "μάγκα" ο Μυλωνάς με τη γυναίκα και τα παιδιά του δε λογαριάζονται για άνθρωποι. Εκτός και αν θεωρείς ότι δεν τρομοκρατήθηκαν όταν απήχθη μπροστά τους..

    Ούτε τον είδα σε καμια πλατεία να δίνει χρήματα.
    Αυτή η γραφική ηρωωποίηση του από Τρικαλινούς και Θεσσαλούς ευρύτερα μου φέρνει στο μυαλό την αδυναμία των Κρητικών να κρύψουν τον κρυφόθαυμασμό τους για τους Ζωνιανούς με τα χασίσια, την κόκα, το βαρύ οπλισμό και τη "μαγκιά" που ξεχειλίζει.

    Μπράβο λοιπόν ωραία πρότυπα!

    Ένας ακόμα ποινικός εγκληματίας είναι για μένα, και δε θα δίσταζε να σκοτώσει. Του αναγνωρίζω βέβαια ότι πετυχαίνει καλοσχεδιασμένες αποδράσεις κλπ πετυχαίνοντας να μη χρειαστεί να σκοτώσει..ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Παλιοκωσταιοι ειναι παληκαρια.Διεκδικησαν οτι μπορουσαν απεναντι στο συστημα της λαμογιας με το μονο τροπο που μπορουσαν.Οσο για την αποδραση εχουν κι αυτοι τουλαχιστον το ιδιο δικαιωμα στην ελευθερια που εχει ο Εφραιμ,ο Χριστοφορακος και οι λοιποι κουμπαροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή