Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ


Λουκέτα στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις επιφέρει η εξάπλωση των μεγάλων εμπορικών κέντρων και η οικονομική κρίση. Ηδη τέσσερα στα δέκα καταστήματα στην οδό Ερμού και ένα στα έξι στο Λεκανοπέδιο της Αθήνας είναι ξενοίκιαστα εδώ και πολλούς μήνες.


Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προαναγγέλει αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο δημιουργίας πολυκαταστημάτων τύπου MALL , αν και θεωρεί ότι πρώτα πρέπει να ανοίξουν ακόμα 15(10 στην Αθήνα και 5 στην επαρχία).


Από το ΄΄ΕΘΝΟΣ΄΄.




Το 2004 η ΝΔ έλεγε στον κόσμο,ότι θα προωθήσει τη μικρομεσαία επιχείρηση,που αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά του κοινωνικού ιστού και θα την προστατεύσει από τις ΄΄επιθέσεις΄΄ των μεγαλοκαρχαριών τύπου Λάτση και MALL.


Αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας,η κυβέρνηση έσπευσε να δώσει την άδεια δημιουργίας αρκετών πολυκαταστημάτων στην Αθήνα και στην επαρχία,ώστε να φανεί αρεστή σε αυτούς,που το 2003 ο πρωθυπουργός χαρακτήριζε ΄΄εθνικούς νταβατζήδες΄΄.


Το 2006 σε ανύποπτο χρόνο ο τότε υπουργός Ανάπτυξης είπε τον πραγματικό σκοπό της κυβέρνησης στο θέμα της μικρομεσαίας επιχείρησης.


Ενώ στην ΕΕ το ποσοστό των αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών είναι 6% στην Ελλάδα είναι 25% και πρέπει να συμβαδίσουμε με την ΕΕ και σε αυτόν τον τομέα.


Επομένως κύριοι και η μικρομεσαία επιχείρηση θα κλείσει και χιλιάδες κόσμος θα βγει στην ανεργία,προς τέρψιν των απανταχού MALL.


Δεν μας θέλουν αυτοαπασχολούμενους-ελεύθερους επαγγελματίες.


Μας θέλουν πειθήνιο εργατικό δυναμικό,υποαπασχολούμενο με 10 χειροφιλήματα τη μέρα στο ΄΄αφεντικό-ευεργέτη μας΄΄.΄


Όπου αφεντικό , πρώην εθνικός νταβατζής,νυν εθνικός εργολάβος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου