Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΤΑ ΄΄ΓΟΜΟΡΡΑ΄΄ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ 2009


Πριν από 1 χρόνο το βιβλίο ΄΄Γόμορρα΄΄,που αναφέρονταν στις δραστηριότητες της ιταλικής ΚΑΜΟΡΑ και τη διαπλοκή της με κρατικά στελέχη,είχε κάνει πάταγο.
Το καλοκαίρι του 2009 η Ελλάδα φαίνεται ότι θα αρχίσει να ζει τα δικά της ΓΟΜΟΡΡΑ.
Οι εξελίξεις με τη συμμορία των ποινικών,φαίνεται ότι παίρνουν σαφή πολιτική και επιχειρηματική κατεύθυνση.
Οι σχέσεις μελών της συμμορίας με κυβερνητικά στελέχη αλλά και η έφεση που είχαν κάποια από αυτά στην ανάληψη δημοσίων έργων,περιπλέκει άσχημα την κατάσταση.
Αλήθεια κανείς δεν μπορεί να καταλάβει,πώς ολόκληρη κυβέρνηση με τις διωκτικές υπηρεσίες στην επίβλεψη της,επιλέγει να συνεργάζεται με εταιρείες,πού ανήκουν σε πρόσωπα του κοινού εγκλήματος.
Ούτε και πώς αυτές οι εταιρείες γιγαντώθηκαν.Ούτε και γιατί επιχειρείται από συγκεκριμένα ΜΜΕ,να αποσιωπηθεί η διάσταση διαπλοκής κυβερνητικών στελεχών-οργανωμένου εγκλήματος.
Τον Αύγουστο του 2008,όταν έσκασε η ιστορία του Βατοπαιδίου,όλοι έμειναν άναυδοι από την εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών στη διασπάθηση δημοσίου χρήματος,μέσω χαριστικών ανταλλαγών δημοσίων εκτάσεων.
Ακόμα και τότε όμως λίγοι θα περίμεναν,ότι ένα χρόνο μετά η διαφθόρά θα είχε αναβαθμιστεί με το συσχετισμό κρατικών αξιωματουχων-εργοληπτών δημοσίων έργων-οργανωμένου εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου