Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ


Κάθε φορά,που πυρκαγιές κατακαίνε δάση και περιουσίες,ακούγονται τα ίδια πράγματα.
Στις φωτιές της Δυτικής Πελοποννήσου του 2007,ήταν ο στρατηγός-άνεμος του Πολύδωρα,τώρα φταίνε τα πεύκα κατά Αντώναρο,που αρπάζουν γρήγορα.
Κανείς όμως δε βγαίνει να πει,ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε οι πρώτοι εμπρηστές.
Κανείς δεν λέει,ότι ακόμα κι από σήμερα,πολλοί συμπολίτες μας θα βγούνε με συρματοπλέγματα να κλείσουν περιοχές στα καμμένα,ώστε αργότερα να τα ιδιοποιηθούν.
Κανείς δε βγαίνει να πει,ότι οι ίδιοι δήμαρχοι και κοινοτάρχες της ΒΑ Αττικής,που χτυπιούνταν το Σαββατοκύριακο στα κανάλια,είναι οι ίδιοι,που κάνουν τα στραβά μάτια στο πλήθος των αυθαιρέτων και των καταπατήσεων,καμιά φορά με το αζημίωτο.
Ότι η ΔΕΗ μέσω του πατροπαράδοτου ελληνικού λαδώματος δίνει ρεύμα στον τύπο,που αποφασίζει να παραστήσει τον ΄΄ελαφοκυνηγό΄΄ χτίζωντας σπίτι μέσα στο δάσος και κόβωντας το γύρω δένδρα.
Ότι οι διοικητές ΑΤ της Ανατολικής Αττικής,έχουν γίνει πλούσιοι με τα φακελάκια που παίρνουν από τους καταπατητές,για να μη τους ενοχλούν.
Ότι ενώ έπρεπε να υπάρχει στην Ελλάδα δασολόγιο,ώστε να καταγραφούν οι δασικές περιοχές και να αποτραπούν οι επίδοξοι Νέρωνες να τα κάψουν,οι κυβερνήσεις δεν προχωρούν στο έργο,κλείνοντας το μάτι σε όσους ΄΄επεκτείνουν΄΄ την πόλη μέσα στα δάση.
Κάποτε ο Μητσοτάκης είχε πει ότι ΄΄η αρχαιολογική υπηρεσία και τα δασαρχεία είναι οι παράγοντες ανάσχεσης της ανάπτυξης της Ελλάδας΄΄.
Φαίνεται,ότι τη ρήση του επίτιμου,την ακολουθούν πιστά οι επίγονοι.
Στα πλάνα,που έδειχναν τα κανάλια,φαίνονταν ειδικά στην περιοχή του Διονύσου,βίλες μέσα στο δάσος της Πεντέλης.
Αλήθεια αυτοί οι δήμαρχοι,οι κοινοτάρχες,η δασική υπηρεσία,που έτρεχαν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα,πήγαν ποτέ στο βιλάρχη,να του κόψουν πρόστιμα,να τον πάνε στα δικαστήρια,να τον τιμωρήσουν?
Δυστυχώς στην Ελλάδα κλαίμε πρόσκαιρα για την καταστροφή της Πατρίδας μας αλλά μετά κοιτάμε τις ταμπέλες πάνω στα δέντρα της ΒΑ Αττικής,που διαφημίζουν πωλήσεις οικοπέδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου