Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΄΄ΠΙΣΙΝΗΣ΄΄.


Μεγάλο νταβαντούρι γίνεται εδώ και δυο βδομάδες για τη διαδικασία στελέχωσης των γενικών γραμματειών των υπουργείων και των διοικήσεων των νοσοκομείων,που θα ακολουθήσει.
Κάθομαι κι εγώ και λέω.Τόσο αδέκαστοι και αξιοκρατικοί έγιναν οι Πασόκοι,που μαζεύουν μέσω βιογραφικών τους πιο ΄΄άξιους΄΄ σε διευθυντικές θέσεις του Δημοσίου?
Η διαδικασία των βιογραφικών έχει μια μεγάλη ΄΄τρύπα΄΄.Ποια είναι αυτή?
Στέλνει ο άλλος βιογραφικό και λέει΄΄είμαι απόφοιτος του Χάρβαρντ,του Γέηλ,ξέρω 10 γλώσσες και έχω 5 μεταπτυχιακά΄΄.Ε και?Γράφει πουθενά στο βιογραφικό,ότι αν ΄΄καβαντζώσει΄΄τη θέση δεν θα συναγελάζεται με τους εργολάβους του υπουργείου του,δεν θα δέχεται δωράκια,δεν θα κάνει τα στραβά μάτια σε υπερκοστολογήσεις?
Η στρατηγική του΄΄σε προσλαμβάνω λόγω των πτυχίων σου΄΄ έχει αποτύχει παταγωδώς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα GOLDEN BOYS των ΗΠΑ,που είχε ο καθένας 10 πτυχία και βούλιαξαν την αμερικανική οικονομία με την απληστία τους.
Η πρόσληψη κάποιου,με μοναδικό κριτήριο τα πτυχία,είναι ΄΄καυτή πατάτα΄΄.
Ουσιαστικά προσλαμβάνεις κάποιον,που ούτε τη φάτσα του δεν ξέρεις,δεν ξέρεις ποια συμπεριφορά είχε στην ως τώρα επαγγελματική πορεία και κυρίως δεν μπορείς να διαβλέψεις,αν ο τύπος αρχίσει να κάνει τον ΄΄παράγοντα΄΄ μόλις στρογγυλοκαθίσει στη θέση του.
Από την άλλη μεριά,η διαδικασία των βιογραφικών βολεύει τον Γιωργάκη.Πώς?
Αν π.χ. κάποιος από τους διευθυντές,που διορίζει μέσω βιογραφικών,αποδειχθεί ότι ΄΄είχε μακρύ χέρι΄΄,το ΠΑΣΟΚ κατευθείαν θα πει΄΄δεν είναι κομματικό μου στέλεχος,επελέγη βάσει των προσόντων του,εγώ δεν φέρω ευθύνη΄΄.
Με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ΄΄βλέποντας μακρυά΄΄,να αποποιηθεί ευθυνών για μελλοντικές βούτες στο δημόσιο ταμείο,παραδειγματιζόμενο από τα κομματικά στελέχη της ΝΔ,που είχαν μακρύ χέρι.
Tα GOLDEN BOYS του ΠΑΣΟΚ θα κάνουν κι αυτά την επιδρομή τους στο δημόσιο ταμείο.
Με μία διαφορά.
Το ΠΑΣΟΚ κι ο Γιωργάκης,μόλις δουν κάποιον να φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα,έχουν έτοιμη την απάντηση,για να διώξουν από πάνω τους τις ευθύνες.
Η τακτική της ΄΄πισινής΄΄ σε όλο της το μεγαλείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου