Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΣΧΟΛΕΙΟ,ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ,ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΑ


Πάει λάλησε ο κόσμος.
Από τη μία η κρίση,από την άλλη τα νεύρα,που είναι τεντωμένα κι ο καθένας πλέον δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.
Στο Μακροχώρι Ημαθίας ένας καθηγητής χτύπησε μαθητή,για να τον συνετίσει,διότι έκανε φασαρία στο μάθημα.
Όσοι είμαστε της γενιάς του 80 και του 90,σίγουρα θα θυμόμαστε την ΄΄παραδοσιακή ελληνική σφαλιάρα΄΄,που έπεφτε σύννεφο.Οι μαθητές το ξεπερνούσαν,οι δάσκαλοι το παρέβλεπαν και οι γονείς τις περισσότερες φορές έλεγαν ΄΄αφού τα θέλε ο κ..λος σου καλά να πάθεις΄΄.
Τα ήθη όμως και τα έθιμα έχουν αλλάξει.Μόλις ο μικρός πήγε στο σπίτι και ανέφερε το περιστατικό,οι γονείς του τον πήγαν στο νοσοκομείο,ώστε να έχουν ιατρική γνωμάτευση και προχώρησαν σε μήνυση και πιθανόν να καταθέσουν και αγωγή κατά του καθηγητή.
Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα?
Οι καθηγητές πλέον για ΄΄να μην μπλέξουν΄΄,θα αφήνουν-όπως και αφήνουν- τις τάξεις να γίνονται χάβρα.Σου λέει ο άλλος ΄΄δεν πάνε να τα ριμάξουν όλα,εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα?Εμένα μετά θα τρέχουν στα δικαστήρια΄΄...Ας παρακολουθούν στο φροντιστήριο,που οι γονείς τους πληρώνουν και κάνουν ησυχία.
Οι γονείς από την άλλη μεριά,μην τυχόν και κακοκαρδίστουν οι κανακάρηδες και με την νεοελληνική λογική του ΄΄ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε΄΄,θέτουν ως άμεσο στόχο το δάσκαλο του παιδιού τους,κάνοντας το γιόκα τους τον κλασικό κακομαθημένο μπούλη,που πάντα περιμένει τον μπαμπά ΄΄για να καθαρίσει΄΄.Εάν είναι και φορτωμένος ο μπαμπάς,για να τρέχει τους δασκάλους στα δικαστήρια,ακόμα καλύτερα.
Ένα μελανό σημείο είχε η συμπεριφορά του καθηγητή.Ότι όταν έμαθε για τη μήνυση,έσπευσε κι αυτός,ως άλλος κλασικός νεοέλληνας,να την κοπανήσει για να γλυτώσει το αυτόφωρο.
Κύριε καθηγητά,οι δάσκαλοι,που θέλουν να εμπνέουν σεβασμό στα παιδιά τους,έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δεν την κοπανάνε.
Και δίκιο να έχεις αυτό που θα μείνει στους μαθητές σου είναι ότι κρυβόσουν για να γλυτώσεις το αυτόφωρο.Οι πραγματικοί δάσκαλοι δεν κρύβονται μάγκα.

6 σχόλια:

  1. Δηλαδή εσύ τι ακριβώς μας λες δηλαδή ότι οι πραγματικοί δάσκαλοι βαράνε ; Μήπως τα μπέρδεψες λίγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι.Σίγουρα δε βαράνε.Αλλά και να φτάνουμε στο άλλο άκρο για ένα χαστούκι,να πάνε κατηγορούμενοι για επίθεση και σωματική βλάβη δάσκαλοι στα δικαστήρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλο ειναι προτου δημοσιευετε τιποτα στο site σας να γνωριζετε την αληθεια και μονο αυτη!αν ξυλοδαρμος θεωρειται το τραβηγμα του αυτιου τοτε ενταξει....οσον αφορα τον καθηγητη που θεωρειται οτι κρυβοταν για να γλυτωσει το αυτοφορο,τοτε πως ειναι δυνατον να ηταν στο σχολειο του κανονικα και ολοι οσοι ηθελαν να τον βρουν,τηλεφωνικα ή προσωπικα να τον βρηκαν?τελος η μηνυση που αρχικα ειχε κανει η μητερα του "ησυχου" μαθητη γιατι αποσυρθηκε την Δευτερα το πρωι?μαλλον επειδη καταλαβε οτι ηταν λαθος?διοτι και τα δυο νοσοκομεια στα οποια πηγε το παιδι της διαβεβαιωσαν σ'αυτην αλλα και σε καθε εμπλεκομενο οτι το παιδι χαιρη ακρας υγειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ.
    ΣΩΣΤΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά έκανε και έφυγε. Και γιατί να διανυκτερεύσει στο κρατητήριο και να οδηγηθεί την άλλη μέρα στο αυτόφωρο για χαρη καμμιάς μουρλένγκως τρελομητέρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το θέμα είναι ότι με ξύλο ή όχι , με μοντέρνες παιδαγωγικες μεθόδους ή πεπαλαιωμένες εγώ δε θυμάμαι παρά ελάχιστους μαθητές να έχουν καταφέρει να συλλέξουν γνώση απο το ελληνικό σχολειο...καθηγητες και μαθητες μαλακιζονται αενάως κατα το καθημερινο 7ωρο...αχρηστίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή