Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

TO KOΛΠΟ ΤΗΣ ΄΄ΣΥΝΕΝΑΙΣΗΣ΄΄

Ο πρωθυπουργός πλέον είναι άσχημα στριμωγμένος.
Από τη μία η ανέχεια και η φτώχεια στην οποία βυθίζονται καθημερινά χιλιάδες Έλληνες(μόνο το Φεβρουάριο υπήρξαν 4.000 απολύσεις),από την άλλη η κατάρρευση της ΝΔ,η οποία στηρίζεται πλέον στους 151 ηρωικούς δηλ.το Ρουσόπουλο,το Δούκα,τον Κοντό,τον Παυλίδη και άλλους.
Ο Καραμανλής ζητά συνέναιση για 3 λόγους.
Ο πρώτος είναι να ΄΄δημιουργήσει΄΄ο ίδιος τον εθνικό λόγο για πρόωρες εκλογές,τουτέστιν ΄΄έχω εθνικό ζήτημα με την οικονομία,δεν έχω τη συνέναιση των άλλων πολιτικών δυνάμεων και προσφεύγω στις κάλπες΄΄.
Ο δεύτερος είναι ότι θέλει να δημιουργήσει ΄΄υπευθύνους΄΄ στην αποτυχία,δηλαδή ΄΄απέτυχα διότι τα άλλα κόμματα δεν αντελήφθησαν την κρισιμότητα της κατάστασης και δεν με στήριξαν΄΄.
Ο τρίτος και κρατήστε τον είναι να δημιουργήσει το κλίμα για μελλοντική στήριξη της κυβερνήσης του,από έτερο πολιτικό φορέα(τι κάνει νιάου στα κεραμίδια) με το άλλοθι της έκτακτης κατάστασης.
Εάν ο γνωστός τηλεαρχηγός αρχίσει πάλι τα ΄΄ναι μεν αλλά΄΄,να ξέρετε,ότι έχει δοθεί το πράσινο φως για ενίσχυση της κυβέρνησης σε κρίσιμα νομοσχέδια και γενικότερης στήριξης, με αντάλλαγμα την μακροπρόθεσμη υπόσχεση συνεργασίας σε μία κυβέρνηση με ΄΄προιστάμενο΄΄ πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου