Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΧ ΚΑΙ Η ΝΤΟΠΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ



Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε τη μεγάλη οικονομική κρίση να χτυπά την πόρτα και της Ελλάδος.

Τα ΜΜΕ εντέχνως ως το Γενάρη , προσπάθησαν να πείσουν τον κόσμο , ότι η κρίση δε θα μας χτυπήσει έντονα , γιατί δεν είμαστε βιομηχανική χώρα κτλ,κτλ.

Τα ψέματα όμως , όπως φαίνεται τελείωσαν και άρχισαν οι μαζικές απολύσεις και οι αλλάγες στις εργασιακές σχέσεις.

Όπου αλλαγές , μείωση ημερομισθίων,αναγκαστική άδεια, διαθεσιμότητα και πάει λέγοντας.

Πολλά από τα αφεντικά βέβαια θα βρουν την αφορμή και θα εκβιάσουν τους εργαζομένους για μείωση μισθών με την απειλή του κλεισίματος της επιχείρησης.

Πριν από 1 χρόνο και να απολύονταν ο άλλος δεν είχε πρόβλημα.

Σου έλεγε θα καθήσω 2-3 μήνες άνεργος , αφού πρώτα περάσω από τη μαμά-τράπεζα , σηκώσω ένα καταναλωτικό δάνειο των 10.000 ευρώ και βλέπουμε.

Οι τράπεζες όμως διότι έχουν πλέον γεμίσει επισφάλειες , επειδή μοίραζαν τα δάνεια και τις κάρτες σαν τα λάχανα , έκοψαν τα δάνεια και ο νεοέλληνος ψευτοκροίσος των Καγιέν και των μεζονετών των ΒΠ , στερείται του επιδόματος...

Τι θέλει να πει ο ποιητής.

Ο κόσμος και δικαίως είναι αγανακτισμένος , διότι οι τράπεζες με τα ληστρικά επιτόκια και τη δανειοδότηση σε ανθρώπους , που δεν έπρεπε να περνούν καν το κατώφλι του καταστήματος , έχουν φέρει την ελληνική κοινωνία μεταξύ της μανιοκατάθληψης και της ΄΄πανηγυρικής μπούκας΄΄ στους ΄΄πρώην ευεργέτες του΄΄.

Εάν όμως παρ΄ελπίδα μέσω της κρατικής χρηματοδότησης , ξανανοίξει η στρόφιγγα των δανείων , απ΄έξω από τις τράπεζες , θα γίνει το ΄΄πατείς με , πατώ σε΄΄.

Διότι πλέον μάγκες , ο Έλληνας συνήθισε να ζει με δανεικά.Συνήθισε σε μία επίπλαστη ευμάρεια,στο βλαχομπαρόκ american dream.

Δυστύχως οι Έλληνες διαμαρτυρόμαστε προς το τραπεζικό σύστημα και το καταριόμαστε , όχι γιατί μέχρι σήμερα μας έχει καταληστέψει , αλλά γιατί δεν μας επιτρέπει να ικανοποιήσουμε το ΄΄εθνικό μας πάθος΄΄ και ως άλλος μεγαλομπακάλης μας έκοψε την πίστωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου