Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

O KΩΣΤΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗΣ ΚΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ



Έχουμε μπει σε χοντρό λούκι κύριοι.


Αν δεν έχετε καταλάβει , ο πρωθυπουργός με τις τελευταίες δηλώσεις του , που ζητά συνέναιση όλων των κομμάτων μπροστά στην κρίση , ομολογεί με παρρησία ότι απέτυχε στην οικονομική πολιτική και τώρα ζητά την κάλυψη της αντιπολίτευσης , ώστε να μη ΄΄του αλλάξουν τα φώτα΄΄ με απεργίες,κοινωνική αναταραχή κτλ.


Κοινώς , μπροστά στο φάσμα της πλήρους διάλυσης και χρεωκοπίας , ο πρώην καταλληλότερος , εκλιπαρεί τους πολιτικούς του αντιπάλους,να μη του κάνουν τη ζωή δύσκολη και να μαζέψουν τους δικούς τους από τους δρόμους.


Από την άλλη ,προξενεί μεγάλη εντύπωση , πώς το ΠΑΣΟΚ,ζητά,έστω και για λόγους πολιτικού τσαμπουκά,να αποκτήσει την εξουσία,σε αυτή την οικονομική-κοινωνική συγκυρία.


Με τα 3/5 του ελληνικού λαού να μη μπορεί να καλύψει τις μηνιαίες του υποχρεώσεις,με τις απολύσεις να πέφτουν σαν το χαλάζι , το ΠΑΣΟΚ ελπίζει ότι βγαίνει ΄΄εξαγνισμένο΄΄ από την οκταετία Σημίτη,πιστεύοντας ότι ο λαός λησμόνησε τις δικές του ΄΄επιτυχίες΄΄και έχει επικεντρωθεί στην διακυβέρνηση Καραμανλή.


Ο γράφων πιστεύει ,ότι ο Παπανδρέου ξορκίζει την περίπτωση , να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Χώρας σε αυτή την περίοδο.


Δυστυχώς για αυτόν , τον έχει παρασύρει το ρέμμα των κομματικών στελεχών,που διψούν για επάνοδο στην εξουσία και βγαίνουν πρωί-βράδυ στα κανάλια και ζητούν εκλογές εδώ και τώρα.


Όμως αυτοί θα βολευτούν στα υπουργεία,στις ΔΕΚΟ και στις γενικές γραμματείες,ενώ ο Παπανδρέου ΄΄θα φάει το αγγούρι΄΄ , που τώρα τρώει ο Καραμανλής.


Επιγραμματικά μάγκες από τη μία έχουμε έναν πρωθυπουργό , που απέτυχε πλήρως στη ΄΄διαχείρηση΄΄ γιατί πλέον η έννοια ΄΄πολιτική΄΄ έχει πάει περίπατο και από την άλλη έναν αρχηγό της αντιπολίτευσης , που ενώ γνωρίζει ότι θα ακολουθήσει πάνω-κάτω την ίδια πολιτική με τη ΝΔ (και ελλέω Βρυξελλών) και σε χρόνο μηδέν θα υποδεχθεί κι αυτός τη λαική οργή,βγαίνει σαν άλλος ΕΛ ΣΙΝΤ καβάλα στο άλογο,ηγήτορας ενός αμαρτωλού πλήθους κομματικών στελεχών,οι οποίοι το μόνο που επιδιώκουν είναι να μπουν πίσω από τον αρχηγό , στη ΄΄Δαμασκό΄΄ του Δημόσιου Ταμείου,πού ως σήμερα λυμαίνεται η αντίπαλη φατρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου