Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ Ο ΟΜΠΑΜΑΣ...



Ο νέος φέρελπις πρόεδρος των ΗΠΑ,αποφάσισε να επισκεφθεί την Τουρκία και να μην επισκεφθεί την Ελλάδα,κάτι που έκαναν οι περισσότεροι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ,ώστε να τηρείται η ΄΄ισορροπία΄΄ έναντι των δύο χωρών.
Μαύρα μαντάτα για την Μητσοτάκη-Κούβελου,καθώς βλέπει τους διαχρονικούς υποστηρικτές της οικογενειάς της,να έχουν πλέον μία συγκαλημένη εχθρική στάση έναντι της χώρας,τη στιγμή,που αυτή προίσταται του ΥΠΕΞ.
Η αιτία,που οι ΗΠΑ ΄΄σνομπάρουν΄΄ την Ελλάδα,όπως όλοι ψιλιαζόμαστε,είναι οι στρατηγικές συμφωνίες του Καραμανλή με τη Ρωσία,στους τομείς της ενέργειας και των οπλικών συστημάτων.
Η Ελλάδα πλέον για τις ΗΠΑ,είναι ένα κράτος-σύμμαχος,που επέδειξε κακή διαγωγή,συνεργάστηκε με αντίπαλο στρατόπεδο και πρέπει να συνετεισθεί.
Δύο δρόμοι ανοίγονται για την Ελλάδα.
Ή να επιστρέψει γλύφοντας,εκλιπαρόντας,ζητώντας συγχώρεση από τις ΗΠΑ,για τις ΄΄κακές επιλογές΄΄ της,που θα επιφέρει τη γνωστή εδώ και δεκαετίες θέση του καρπαζοεισπράκτορα ,διότι οι ΗΠΑ θα μας θεωρούν και πάλι ως δεδομένους γλύφτες.
Ο άλλος δρόμος είναι και η Ελλάδα με τη σειρά της να ενισχύσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία στους τομείς της ενέργειας και της άμυνας,που θα αναγκάσει τις ΗΠΑ,υπό του φόβου της καθόδου των Ρώσων στη Μεσόγειο,μέσω των αγωγών ή στρατιωτικών συνεργασιών,να αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως χώρα μη δεδομένη,με στρατηγική θέση,που χρειάζεται τον δέοντα σεβασμό,για να μην πέσει στην ΄΄αγκαλιά του πατερούλη΄΄.
Πάντως δεν βγήκαν να σχολιάσουν,όλοι αυτοί που έστηναν ολονύχτια πάρτυ στα ΜΜΕ για την εκλογή του Ομπάμα,πού έχει στο επιτελείο του αρκετούς Ελληνοαμερικανούς...
Πρέπει να καταλάβουμε,ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ καθοδηγείται από τα συμφέροντα των ΗΠΑ και όχι από το γενεαλογικό δένδρο των διαφόρων ΄΄Ελληνοαμερικανών΄΄,που είναι κατά τα άλλα καθώς πρέπει αμερικανάκια 3ης και 4ης γενιάς,που έχουν τόση σχέση με την Ελλάδα,όση και τα λάχανα με τις μοτοσυκλέτες.

1 σχόλιο:

  1. Αμερική και Αγγλία πάντα για καρπαζιές μας είχαν. Τσαντίσαμε και τη Γαλλία καθώς πιθανότατα πάλι θα αγοράσουμε F-16. Με τη Ρωσία μάλλον θα τα χαλάσουμε αφού θα κάνουμε στροφή για το θέμα της προμήθειας του φυσικού αερίου...

    H Ντόρα νομίζει πως αρκεί μόνο η υποστήριξη των Αμερικάνων για να γίνει πρωθυπουργός, όχι οι ψήφοι. Ελπίζω να διαψευσθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή