Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΗΣ


Πριν από λίγο εκδηλώθηκε επίθεση από 100 άτομα σε καταστήματα του Κολωνακίου,σε τράπεζες της περιοχής και σε πολυτελή αυτοκίνητα.
Οι επιθέσεις αυτές,που έχουν χαρακτηριστικά ΄΄hit and run΄΄,παρά τις διαρκείς ανοησίες των ΜΜΕ,περί κουκουλοφόρων,μασκοφόρων εκδικήτων και λοιπών BATMAN της μητρόπολης του Βαλκανικού Νότου,έχουν σαφέστατο πολιτικό χαρακτήρα,έστω και για κατά πολλούς με λανθασμένη επιχειρησιακή δράση.
Οι επιθέσεις αυτές εντείνονται στη συγκεκριμένη περίοδο,της μεγαλύτερης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος από το 1929,όπου το κοινωνικό χάσμα εχόντων-μη εχόντων,έχει διευρυνθεί επικίνδυνα.
Η ελληνική κοινωνία μέσα σε 5 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες,απώλεσε τον εξισορροπιστή της,τη μεσαία τάξη.
Η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης και οι ορδές των νεόπτωχων και νεοαπολυμένων της χρηματοπιστωτικής κρίσης,έχουν και ως αποτέλεσμα τις συντονισμένες πλέον επιθέσεις σε αυτά,που χαρακτηρίζονται ΄΄κάστρα των εχόντων΄΄.
Τα πολυτελή αυτοκίνητα,τις τράπεζες,τα εμπορικά καταστήματα των πολυεθνικών εταιρειών.
Η γενιά ΄΄που τα σπάει΄΄ και οι ΄΄εν δυνάμει κουκουλοφόροι΄΄ είναι εκείνοι,που αντιλαμβάνονται την ανυπαρξία οιασδήποτε κοινωνικής ανέλιξης και την καθήλωση τους σε κλιμακούμενες συνθήκες κοινωνικής ανισότητας.
Όσο η κοινωνική ανισότητα διευρύνεται,τόσο μεγαλύτερα τμήματα της νέας γενιάς και της ελληνικής κοινωνίας,θα προσφεύγει σε ευθείες επιθέσεις στα ΄΄κάστρα της πλουτοκρατίας΄΄,όχι γιατί σπάζοντας τη βιτρίνα του μαγαζιού του Λάτση και του Σάλλα θα πέσει ο καπιταλισμός,αλλά από αγνό,άδολο και χωρίς συγκεκριμένο σκοπό , ταξικό μίσος και μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου