Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΄΄ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ΄΄


Τρομοκρατία.
Σύνθετη λέξη,με δύο παράγωγα,το κράτος δηλ.την εξουσιά και τον τρόμο δήλ.το φόβο.
Τρομοκρατώ,εξουσιάζω κάποιον μέσω του φόβου.
Οι διάφορες ένοπλες οργανώσεις,που τελευταία έχουν πάρει τα κουμπούρια,αποπειρώνται να τρομοκρατήσουν τράπεζες,κυβερνητικά στελέχη,ΜΜΕ.
Και ας πιάσουμε έναν προς έναν τους ΄΄τρομοκρατημένους΄΄.
Τράπεζες:Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στα οποία τα 2/3 των Ελλήνων έχουν υποθηκεύσει σπίτια,όνειρα,ελπίδες για δάνεια και κάρτες με υπέρογκα επιτόκια.Ενίοτε τα ανωτέρω ευαγή ιδρύματα χρησιμοποιούν και τους κακούς των εισπρακτικών εταιρειών,για να τρομοκρατούν τους οφειλέτες τους.
Με την άλογη παροχή δανείων και στην κουτσή Μαρία τα προηγούμενα χρόνια και την έλλειψη μέτρου στο κέρδος,έφθασαν στα όρια της ΄΄τραπεζικής τους πίστης΄΄,με συνέπεια να χρειάζονται 28 ζεστά δισ. των Ελλήνων για να διασωθούν.
Τα μεγαλοστελέχη αυτών,που τις έφεραν σε αυτό το χάλι,εξακολουθούν να παίρνουν μισθούς και μπόνους,που εσείς θα χρειαζόσασταν 3 χρόνια εργασίας,για να συγκεντρώσετε έναν μισθό από δαύτους.
Κυβερνητικά στελέχη:Ακούραστοι εθνοσωτήρες,παρατρεχάμενοι επιχειρηματιών,που ανά τετραετία ΄΄κατεβαίνουν στο πεζοδρόμιο΄΄.Πολλοί εξ αυτών διατηρούν σεμνές και ταπεινές επαύλεις στα Βόρεια Προάστεια και σε γκλάμουρ νησιά του Αιγαίου,αγορασμένες από το μισθό τους και την προίκα της γυναίκας τους.
ΜΜΕ:Kαθημερινές πλύστρες εγκεφάλου,ιδεολογικοί καθοδηγητές της ελληνικής κοινωνίας,με πρότυπα την Τατιάνα,το Γρηγόρη,την Ελένη.Κατέχονται από επιχειρηματίες,που τα χρησιμοποιούν,ώστε να κατευθύνουν την κοινή γνώμη εκεί που θέλουν,εκβιάζοντας ενίοτε κυβερνήσεις και άλλους επιχειρηματίες,ώστε να είναι οι ευνοημένοι του κράτους.
Χρησιμοποιούν δημοσιογράφους για τα βραδυνά δελτία,που άνετα παίρνουν άριστα στη σχολή ιδεολογικής καθοδήγησης μυστικών υπηρεσιών.
Οι ένοπλες λοιπόν οργανώσεις τρομοκρατούν τους ανωτέρω.
Εσένα,που διαβάζεις αυτό το κείμενο,φυσικά και δεν σε τρομοκρατούν,γιατί ούτε golden boy είσαι,ούτε διαθέτεις βίλα στο Καπανδρίτι,ούτε έχεις αναλάβει να φτιάξεις με την εταιρεία σου κάποιο τμήμα της εθνικής οδού.
Βέβαια όλοι οι ανωτέρω καθημερινά σε τρομοκρατούν,όταν βρίσκεσαι στον γκισέ της τράπεζας,όταν μπαίνεις σε νοσοκομείο και τη βγάζεις σε ράντζο,όταν βλέπεις το παιδί να μεταλάσσεται σε τηλεβλαμένο ,παρακολουθώντας Τατιάνα.
Και επειδή τόσα χρόνια τους ανέχεσαι αυτοί θα συνεχίζουν να σε τρομοκρατούν.
Όπως και επειδή οι τρομοκράτες σου έχουν χάσει πλέον το όριο,οι τρομοκράτες θα συνεχίζουν να τους τρομοκρατούν.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου