Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΔ Ή Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ...

Χαμός στο ίσιωμα προχθές στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Κύριο ενδιαφέρον φυσικά δεν είχε η εξωτερική πολιτική αλλά οι ενδοδεξιές κόντρες Καρατζαφέρη-Μπακογιάννη.
Ο Καρατζαφέρης με τον αέρα από το ΄΄συγχωροχάρτι΄΄του Καραμανλή,επιτέθηκε στη Ντόρα Μητσοτάκη-Κούβελου,χαρακτηριζόντας την΄΄αμερικανάκι΄΄.
Τον Καρατζαφέρη τον νοιάζει να παρουσιαστεί ως ηγέτης της λαικής δεξιάς και ο καλύτερος τρόπος να συσπειρώσει γύρω του τους ομοιδεάτες του μέσα στη ΝΔ,είναι να επιτίθεται στο αντίπαλο δέος,τη Μητσοτάκη,την εκπρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού.\
Διπλό το κέρδος για το χοντρό αρχηγό.Και τσιμπάει ψήφους από τα δεξιά της ΝΔ και καθιστά εαυτόν ρυθμιστικό παράγοντα της επόμενης ημέρας της ΝΔ.
Γιατί μη μου πείτε,ότι πολλοί βουλευτές της ΝΔ,αν τους εξασφάλιζε την έδρα δεν θα πηγαίναν άνετα στο ΛΑΟΣ και πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ δε σκέφτονται να ρίξουν την ψήφο τους στο συγγενές κόμμα του ΛΑΟΣ.
Και είναι συγγενές και όχι φυσικά ΄΄μεσαίος χώρος΄΄ γιατί η ίδια η βάση της ΝΔ,χαρακτηρίζει εαυτόν ΄΄δεξιό΄΄ και όχι μεσαίο και παραμεσαίο χώρο.
Δεν είναι τυχαίο,ότι όταν ο Καρατζαφέρης έριχνε τα βέλη του κατά της Ντόρας,οι παριστάμενοι βουλευτές,έκαναν το κορόιδο.
Εδώ θα είμαστε και την επομένη ημέρα των εκλογών θα δούμε ευτράπελες καταστάσεις στη ΝΔ με τον Καρατζαφέρη.
Υπάρχουν και οι φήμες ότι ο Καρατζαφέρης σκέφτεται να βάλει και υποψηφιότητα.Τώρα αν γίνεται αυτό μέσω του υπάρχοντος καταστατικού είναι μία άλλη υπόθεση.
Το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Καρατζαφέρης,να έχει ενεργό ρόλο στην επόμενη ημέρα της ΝΔ,στηρίζοντας άμεσα τον αντίπαλο του Μητσοτακέικου.
Που δεν θα είναι άλλος από τον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου