Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΡΕ ΣΑΙΝΙΑ?

΄΄Συγκλονιστικές αποκαλύψεις΄΄ έκανε χθες στην εκπομπή του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος,για το χώρο της μόδας.
Νταβατζήδες-μάνατζερ,βιζιτούδες-μοντέλα,διακίνηση κόκας-πρέζας και δε συμμαζεύεται...
Τι απ΄όλα μας πείραξε?
Η κατάσταση,που επικρατεί στο χώρο της μόδας είναι γνωστή από χρόνια.
Αυτό,που δεν αναφέρει κανένας είναι η τηλεδικτατορία όλων αυτών των τύπων,που εκμεταλευομένοι το κουσούρι τους,έχουν γίνει τηλεγκαουλάιτερ τα τελευταία 20 χρόνια στα ΜΜΕ.
Όταν ένα παιδί 15 χρονών βλέπει την τηλελατέρνα από το πρωί μέχρι το βράδυ,που προσπαθεί να του περάσει το πρότυπο του επιτυχημένου πούστη,ότι δηλαδή,εάν γίνεις σαν εμένα,ντύνεσαι σαν καρνάβαλος,κουνιέσαι σαν Ζωζώ Σαπουντζάκη στα καλά της και προσπαθείς να μιμηθείς την ομιλία της αδερφής σου,είσαι in,είσαι trendy.
Αν ανοίξεις την τηλεόραση από τις 10 το πρωί εώς τις 6 το απόγευμα,θα νομίζεις ότι προσγειώθηκες σε μία χώρα,που λόγω μίας ξαφνικής πανδημίας,όλοι΄΄το γύρισαν΄΄.
Τί πρότυπα περιμένουμε να διαμορφώσουν τα παιδία των 15 ετών.
Τα αγόρια θα αρχίζουν να μιμούνται τον επιτυχημένο,κονομημένο μόδιστρο και τα κοριτσάκια την κάθε τηλεβίζιτα,πού προσπαθεί να περάσει το μήνυμα΄΄είσαι το ρούχο που φοράς΄΄.
Έτσι είναι μάγκες.
Από τη στιγμή,που η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα,πέρασε με την ίδρυση των ιδιωτικών ΜΜΕ,από την χλεύη και την διαπόμπευση των περασμένων δεκαετιών(κακώς τους χλεύαζαν για να μην παρεξηγούμαστε) , στο άλλο άκρο της κοινωνικής επιβολής και της κυριαρχίας στον ισχυρότερο διαμορφωτή συνειδήσεων , αυτόν των ΜΜΕ,τα πράγματα έχουν μπερδευτεί πολύ άσχημα.
Κι έχουν φτάσει εκεί διότι η ανωτέρω κοινωνική ομάδα λόγω της καταπίεσης των προηγουμένων δεκαετιών,μισεί θανάσιμα όποιον δεν συμφωνεί με το πρότυπο κοινωνικής συμπεριφοράς της.
ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ-ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ
Υ.Γ.Συγχωρήστε με για τη φρασεολογία.

1 σχόλιο: