Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ!



Τους τελευταίους μήνες ,σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι στο κέντρο της Αθήνας,έχουν στρατοπεδεύσει παντός είδους επαίτες κυρίως μετανάστες.
Εάν πας με τα πόδια από την πλατεία Κλαυθμώνος μέσω της Σταδίου προς την Ομόνοια,ανά 20 μέτρα,θα βρεις αρκετούς, κυρίως ακρωτηριασμένους να επαιτούν.
Σε σοβαρές ευρωπαικές πόλεις,υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες,που εντοπίζουν αυτούς,που πραγματικά λόγω ανάγκης επαιτούν και τους περιθάλπτουν σε κέντρα υποδοχής αστέγων.
Στην Αθήνα όμως βλέπεις να περνά ο αστυνομικός δίπλα στον ζητιάνο και να μην ενδιαφέρεται ούτε καν να ρωτήσει,πώς βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος εκεί.
Ας βγάλει ο Κακλαμάνης τα συνεργεία του έξω και να μαζέψουν όσους έχουν πραγματικά ανάγκη και επαιτούν και να τους περιθάλψει με τη συνδρομή του Υπ.Υγείας.
Όσο για αυτούς,που επαιτούν εξ επαγγέλματος,υπάρχουν και σχετικές ποινικές διατάξεις.
Αλλά το να παρουσιάζει η Αθήνα εικόνα Ισλαμαμπάντ με ακρωτηριασμένους,πεσμένους στο δρόμο,αλλοδαπές με τα μωρά τους στα πεζοδρόμια, κάθε λογής επαγγελματίες επαίτες ή μη,σίγουρα δε βοηθά στο ΄΄Live your myth in Greece΄΄...
Και ένα περιστατικό δικό μου.Πριν από καμία 15αριά χρόνια στην περιοχή Δάφνη-Μπραχάμι-Ν.Σμύρνη,γυρνούσε και ζητιάνευε ο γνωστός ΄΄Καλαματιανός΄΄.Γύρω στα 70,την έπεφτε σε εκκλησίες,νεκροταφεία,μαγαζιά,λεωφορεία.Άρχιζε τη βάρδια του στις 8 το πρωί και τελείωνε γύρω στις 6 το απόγευμα.
Ρακένδυτος,άπλυτος με ύφος λες και τον δέρνανε επί μία βδομάδα.
Αφού εξασφάλιζε το μεροκάματο,γύρναγε σε φούρνους,μανάβικα,κρεοπωλεία στο Μπραχάμι και στη Δάφνη,όπου εξασφάλιζε τζάμπα μέσω τράκας και το φαγητό του.
Έμενε σε ένα εγκατελελειμένο κτίσμα στην περιοχή του Αγ.Βασιλείου στο Μπραχάμι.
Όταν πέθανε και τον βρήκαν οι γείτονες,κάτω από το στρώμα είχε 150.000.000 δραχμές σε μετρητά και πλήθος τραπεζικών βιβλιαρίων,που εσείς και 10 ζωές να δουλεύετε δε θα μαζέψετε.
Οι γείτονες έλεγαν , ότι ένα πάθος είχε μόνο ο Καλαματιανός και μοναδικό του έξοδο,τις Ρωσίδες και τις Ουκρανές,που έφερνε κατά καιρούς στο σπίτι του...
Φυσικά μόλις έμαθαν κάτι ανίψια την περιουσία του μπάρμπα τους,πλάκωσαν στο σπίτι και μοίρασαν τη ΄΄λεία΄΄ της ζητιανιάς του μπάρμπα τους...
Οι περισσότεροι που ζητιανεύουν και τους λυπόμαστε και τους επιχορηγούμε-μεταξύ των οποίων και εγώ-έχουν κάνει από το επάγγελμά τους,αφορολόγητες περιουσίες,πού μάλλον εμείς χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους!

1 σχόλιο: