Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ 1ης ΙΟΥΛΙΟΥ


Ποιες ευρωεκλογές και πράσινα άλογα?Ποια σκάνδαλα και αντιπαράθεση κομμάτων,που οξύνουν τα πνεύματα?
Η πραγματική αναταραχή στην ελληνική κοινωνία θα συμβεί το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη 1η Ιουλίου,όταν στις 12 θα σημάνει η ώρα της ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ σε δημόσιους χώρους.
Φανταστείτε λοιπόν τον τύπο που στις 23.50 θα καπνίζει και στις 00.00 το γκαρσόνι θα του πει να σβήσει το τσιγάρο.Θα συμβούν πραγματικά σκηνές απείρου κάλους εκείνο το βράδυ.
Και το δίλλημα το έχουν οι καταστηματάρχες.Τί θα κάνουν?Θα λένε στους πελάτες να μην ανάβουν τσιγάρο με το φόβο να μην ξαναπατήσουν στο μαγαζί τους ή θα κάνουν το κορόιδο χάνοντας τους αντικαπνιστές και κινδυνεύοντας με πρόστιμα και κλείσιμο του μαγαζιού τους,εάν του γράψουν 3 παραβάσεις.
Τι θα γίνει στα μπαρ,στις μπουζουκλερί στα καφέ.Θα κυνηγάνε τα γκαρσόνια τους πελάτες για να μην ανάβουν τσιγάρο ή θα σηκώνετε ο διπλανός,θα σου λέει να το σβήσεις με τη γνωστή νεοελληνική κατάληξη?
Και αν σε μία παρέα οι μισοί είναι καπνιστές και οι άλλοι όχι,θα βγαίνουν μαζί ή οι μισοί θα επιλέγουν τις ΄΄λέσχες καπνιστών΄΄ που θα δημιουργηθούν και οι άλλοι τα ΄΄άκαπνα μαγαζιά΄΄?
Ένα άλλο σενάριο,που ακούστηκε, είναι ότι θα τροποποιηθεί ο νόμος και στα μαγαζιά θα υπογράφεις δήλωση όταν μπαίνεις,ότι γνωρίζεις ότι εκεί καπνίζουν και αν εκδηλώσεις ασθένεια που σχετίζεται με κάπνισμα δεν θα ευθύνετατι το μαγαζί!Τρελάδικο η κατάσταση.
Πάντως για να μη νομίζουν οι αντικαπνιστές,ότι ξαφνικά το κράτος ενδιαφέρεται για την υγεία τους,ας μάθουν ότι το μέτρο της ΄΄απαγόρευσης καπνίσματος΄΄,προωθήθηκε στο εξωτερικό από τις ασφαλιστικές εταιρείες,που ήθελαν οι πελάτες τους,που δεν κάπνιζαν να μην εισπνέουν καπνό και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών,που προέρχονται από το τσιγάρο.
΄Ετσι για να μη νομίζουν ότι ξαφνικά ο Αβραμόπουλος,ενδιαφέρθηκε για την υγεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου