Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΓΙΩΤΑ ΓΙΩΤΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ!


Όλοι θα θυμόμαστε από τη στρατιωτική μας θητεία,την περίφημη τάξη των Γιωτάδων.
Αρκετοί από αυτούς είχαν όντως προβλήματα υγείας,που δεν τους έπετρεπαν να κάνουν ένοπλη υπηρεσία,αρκετοί όμως εκμεταλευόμενοι τα βύσματα του μπαμπά τους,κατάφεραν και έκαναν θητεία μέσα στο ΚΨΜ,στο 1ο Γραφείο,ως υπασπιστές,οδηγοί και πάει λέγοντας.
Θυμάμαι μια μεγάλη μορφή,που είχε βγει Ι4 λόγω παχυσαρκίας...
Ο τύπος πριν παρουσιαστεί σκίστηκε στο φαί.Δεν κάνω πλάκα.Τον είχα πετύχει στο κέντρο στην Τρίπολη,ύψος 1.70,βάρος 170 κιλά.
Τον ξαναπέτυχα στη Χίο,αδυνατισμένο γύρω στα 20 κιλά.Φυσικά είχε προλάβει και είχε βγει άοπλος.
Άλλος ήταν άοπλος λόγω ΄΄προβλημάτων όρασης΄΄ αλλά στην παραλία έβλεπε τις τουρίστριες από χιλιόμετρο.
Ένας άλλος λόγω πλατυποδίας!Ο οδηγός του διοικητή είχε και καλά πρόβλημα ακοής...
Παρεπιμπτόντως ήταν και ανιψιός γνωστού βουλευτή της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Κι έρχομαι τώρα σε όλα αυτά τα celebrities,που ενώ οργώνουν την Ελλάδα για το κονόμι τους,το ωράριο τους ξεκινά από τις 6 το πρωί και μαζί με τα πάρτυ και τις δεξιώσεις γυρνάνε σπίτι στις 4 το πρωί,μόλις έρχεται η ώρα να παρουσιαστούν βγαίνουν τρελοί,παράλυτοι,ακρωτηριασμένοι.
Και ξέρετε γιατί όλοι αυτοί προκαλούν με αυτόν τον τρόπο?
Διότι κατά πρώτον το ελληνικό κράτος τους έχει δώσει το δικαίωμα,αλλά και γιατί η ελληνική κοινωνία,θεωρεί πλέον ΄΄επίτευγμα΄΄ να μην εκπληρώσεις τη θητεία σου.
Έτσι είναι μάγκες.Πριν από 20 χρόνια,εκείνος που δεν είχε πάει στρατιώτης ήταν δακτυλοδυχτούμενος αρνητικά-όχι ότι αυτό ήταν καλό-,να τον πήγαιναν για γαμπρό ο πεθερός θα λέγε΄΄αυτός ούτε φαντάρος δεν πήγε΄΄ και οι γονείς έβαζαν βύσμα για να υπηρετήσει το παιδί τους,μην τυχόν και στιγματιστεί.
Τώρα στην Ελλάδα του ωχαδερφισμού,της λαμογιάς και της εξατομίκευσης,οι γονείς και οι κανακάρηδες-εάν είσαι και σηνάμενος-κουνάμενος τηλεπερσόνος ακόμα καλύτερα-,ψάχνουν τρόπο να την κοπανήσουν από το Στρατό,γιατί το ΄΄παιδί έχει δουλειές΄΄,΄΄να μην ταλαιπωρηθεί΄΄ και άλλα τέτοια.
Και δεν είμαι της λογικής ΄΄ο στρατός σε κάνει άντρα΄΄ και άλλα τέτοια,αλλά και να καθαρίσεις καμιά τουαλέτα δε θα χαλάσει και το νυχάκι σου...
Αν και πολλοί από αυτούς-τύπου Μουτσινά-,που επιλέγουν να την ΄΄κοπανήσουν΄΄ από το στρατό,έχουν μεγάλο άγχος για το μανικιούρ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου